Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δηλώσεις με νόημα είχαμε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και τον αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. «Όταν κάνεις διαπραγμάτευση είσαι έτοιμος για όλα» τόνισε ο Νίκος Φίλης. «Συμφωνία να ΄ναι και ό,τι να ΄ναι, εμείς δεν θα υπογράψουμε», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αφού ξεκαθάρισε πως «η κύρια κατεύθυνση είναι η συμφωνία» πρόσθεσε πως «ένα κράτος είναι υποχρεωμένο να είναι έτοιμο για κάθε εξέλιξη» διευκρινίζοντας πως δε «θα την επιδιώξει» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, στην “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

Ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, τόνισε: «Επιδιώκουμε να υπάρχει συμφωνία σήμερα, αύριο … έχουμε θέσεις, τις έχουμε διατυπώσει, τις έχουμε γράψει και στη βάση αυτών επιδιώκουμε να υπάρξει συμφωνία. Βεβαίως υπάρχει και η διεθνής παρέμβαση» ektim;vntaw ότι «δεν είναι μια συμφωνία ανάμεσα σε Έλληνες και δανειστές, καθώς σήμερα υπάρχει το G7 και το θέμα θα συζητηθεί και εκεί όπως ξέρετε…έχουμε κατορθώσει τους τελευταίους μήνες το ελληνικό πρόβλημα να μην είναι μια διμερής διαφωνία, ή ένα διμερές πρόβλημα, αλλά να είναι ένα διεθνές πρόβλημα».

«Για εμάς η ρήξη δεν είναι φετίχ»

«Συμφωνία να ΄ναι και ό,τι να ΄ναι, εμείς δεν θα υπογράψουμε» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και συντονιστής της διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση (καταβολή μισθών και συντάξεων ή δανειακές υποχρεώσεις), ο συντονιστής της διαπραγμάτευσης απαντά πως όλος ο κόσμος είναι σίγουρος για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ιδιαίτερα σε σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις. «Από την άλλη μεριά, για τους πιστωτές δεν είμαστε εντελώς προβλέψιμοι. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε εμάς και τον Σαμαρά ή τον Αναστασιάδη. Για εμάς η ρήξη δεν είναι φετίχ. Δουλεύουμε για την καλή λύση, αλλά όλοι ξέρουν ότι τα όρια μας είναι πολύ συγκεκριμένα» απαντά ο κ. Τσακαλώτος.