ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Γιάννης Μπασκάκης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε πλήρη αμηχανία έχει φέρει τον πρωθυπουργό η στάση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όχι μόνο αγνόησε την κομματική πειθαρχία, απουσιάζοντας από την ψηφοφορία για την τροπολογία για τις ποινές στο ποδόσφαιρο, αλλά, μέσω συνεργατών του, αμφισβήτησε ανοιχτά και τη δικαιοδοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη να του ζητάει εξηγήσεις.

Η αμηχανία αυτή του μεγάρου Μαξίμου αποτυπώθηκε με καθαρό τρόπο στις σχετικές δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα. Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (ΑΝΤ1) αρχικά είπε ότι ο ίδιος και ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης έψαξαν τον πρώην πρωθυπουργό στο τηλέφωνο μετά την απουσία του, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι ο κ. Σαμαράς δεν ενημέρωσε κανέναν, αιφνιδιάζοντας το Μαξίμου, κι έπειτα απλώς ο τελευταίος επέστρεψε τις κλήσεις που έλαβε για να επικαλεστεί την αδύναμη εξήγηση περί «προσωπικών λόγων».

Και στη συνέχεια ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στη διαρροή από συνεργάτες του κ. Σαμαρά που έβαλε φωτιά στο εσωκομματικό σκηνικό και η οποία έλεγε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε απολύτως τη διαρροή κι ας πετούσε αυτή με προκλητικό τρόπο το γάντι στον Κυρ. Μητσοτάκη. «Οι διαρροές ότι δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις έχουν βάση. Δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις. Ο άνθρωπος είπε ότι έλειπε για προσωπικούς λόγους», δήλωσε ο κ. Πέτσας κι επιχείρησε να κλείσει το θέμα.

Εν τω μεταξύ, την ατζέντα αυτήν της επικαιρότητας προσπάθησε να αλλάξει χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, μέσω της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου (φωτ.). Σε αυτό το πλαίσιο έδωσε συγχαρητήρια στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις τελευταίες συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς και στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την έκδοση του 15ετούς ομολόγου, δηλώνοντας ότι «ξεπέρασε και τις προσδοκίες μας».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ανάμεσα σε άλλα, ο Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας αναφορικά με τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης», ο Τάκης Θεοδωρικάκος του υπουργείου Εσωτερικών που αναμένεται να επιφέρει ανατροπές στο πλαίσιο επιλογής προϊσταμένων, στο ενιαίο σύστημα κινητικότητας, καθώς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Γιάννης Πλακιωτάκης του υπουργείου Ναυτιλίας για το θεσμικό πλαίσιο των θαλάσσιων ενδομεταφορών, ο Μάκης Βορίδης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για οργανωτικά και λειτουργικά θέματα του υπουργείου, ο Χάρης Θεοχάρης του υπουργείου Τουρισμού για τον καταδυτικό τουρισμό και ο Ακης Σκέρτσος το σχέδιο της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις με τίτλο: «Ελλάδα Μπροστά».