Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, συγκρούονται δύο πόλοι. Από τη μία ο αριστερός, προοδευτικός και δημοκρατικός πόλος, που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο, τα δικαιώματα και τις ανάγκες του, οι οποίες διευρύνονται σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς. Που έχει στο επίκεντρό του την ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Και από την άλλη, ο βαθύτατα συντηρητικός και νεοφιλελεύθερος που εκφράζει η ΝΔ και υπηρετεί τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ, επιχειρεί να καταργήσει κοινωνικές και λαϊκές κατακτήσεις και έχει διακηρυγμένο στόχο να εφαρμόσει τις πιο σκληρές μνημονιακές πολιτικές εκτός μνημονίων. Ένας πόλος που στην προσπάθειά του να εφαρμόσει τις αντιλαϊκές πολιτικές που ευαγγελίζεται, δεν θα διστάσει να υπονομεύσει ακόμη και θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας, που αφορούν στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα».

Αυτά δήλωσε από τη Χίο ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο, όπου και εξήρε το τεράστιο έργο των ανδρών και στελεχών του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών και τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Χίο, ο Φώτης Κουβέλης προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εξετάσθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εθνικών εκλογών.

Ο υπουργός επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα των πολιτών από τις ευρωεκλογές. Και το μήνυμα αυτό είναι σαφές: Οφείλουμε να επισπεύσουμε την εφαρμογή των πολιτικών μας για μία δίκαιη ανάπτυξη, για τη στήριξη εκείνων που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση αλλά και της μεσαίας τάξης που είδε τα εισοδήματά της να συρρικνώνονται. Οφείλουμε να λάβουμε και νέα μέτρα που να θωρακίζουν το κοινωνικό κράτος, να ενισχύουν την κοινωνική πολιτική και να ανοίγουν νέους δρόμους για τους ανθρώπους της εργασίας. Οφείλουμε να επιταχύνουμε και να συνεχίσουμε να προωθούμε και νέες προοδευτικές τομές και μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία».