Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος κάλεσε τη δικαιοσύνη να ασκήσει άμεσα ποινική δίωξη εις βάρος του.

Ο Πάνος Καμμένος επικαλούμενος τα άρθρα 134 και 135 του Π.Κ. περί «εσχάτης προδοσίας», ζήτησε από τη δικαιοσύνη να κινηθεί εναντίον του χρυσαυγίτη βουλευτή, Κώστα Μπαρμπαρούση, αλλά και εναντίον της Χρυσής Αυγής, μετά την «έκκληση» για στρατιωτικό πραξικόπημα.

Υπενθύμισε δε ότι ανάλογες εκκλήσεις στο παρελθόν οδήγησαν σε απώλεια εθνικού εδάφους.

Επιπλέον ζήτησε από το Κοινοβούλιο να εγκρίνει την «άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή για να μπορέσει να εφαρμόσει η δικαιοσύνη τους νόμους».

Ο Πάνος Καμμένος διαβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία σχέση με την έκκληση των νεοναζί.

«Δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε σκιά στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας», σημείωσε, ότι θα μπορούσαν να κινηθούν και να συλλάβουν «τον πρωθυπουργό και να ανακαλέσουν το πολίτευμα».