Αθήνα, 12°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
13.4° 8.8°
2 BF
75%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
11°C
11.6° 8.2°
2 BF
78%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
12°C
12.1° 11.6°
3 BF
77%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
2°C
1.9° 1.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
6°C
5.9° 3.5°
2 BF
81%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
11°C
11.0° 9.0°
1 BF
95%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
5°C
5.4° 3.7°
3 BF
65%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
10°C
9.6° 9.6°
1 BF
81%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
14.8° 12.7°
4 BF
77%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
10°C
9.9° 7.9°
1 BF
69%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
13°C
13.4° 12.7°
4 BF
62%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
13°C
12.6° 12.6°
4 BF
64%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
13.7° 13.7°
2 BF
85%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
9°C
9.0° 8.5°
1 BF
92%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
10°C
10.5° 9.0°
1 BF
82%
Ρόδος
Αραιές νεφώσεις
13°C
13.2° 11.8°
2 BF
87%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
8°C
11.5° 7.2°
1 BF
87%
Καβάλα
Αραιές νεφώσεις
9°C
8.8° 8.8°
0 BF
83%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.4° 8.9°
2 BF
97%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
4°C
4.1° 4.1°
0 BF
75%
ΜΕΝΟΥ
Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ολίγον «Σπαρτιάτης» και ο Π. Μαρινάκης;

Δεν χρειάστηκε να φτάσουμε στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη για να επιβεβαιωθούν οι χειρότεροι φόβοι όσων διέβλεπαν ότι η επικράτηση της Ν.Δ. οδηγεί τη χώρα σε ακροδεξιά τροχιά. Η πρώτη εμφάνιση του Παύλου Μαρινάκη ως κυβερνητικού εκπροσώπου σημαδεύτηκε χτες το μεσημέρι από την πρωτοφανή δήλωσή του ότι οι «Σπαρτιάτες», το κόμμα-βιτρίνα του Ηλία Κασιδιάρη, «θα αντιμετωπιστούν κοινοβουλευτικά και πολιτικά».

Τη στιγμή που έχει ήδη αποδειχτεί με αδιάσειστα στοιχεία ότι από τα δώδεκα εκλεγμένα μέλη των «Σπαρτιατών», τα έντεκα -και βέβαια ο ίδιος ο αρχηγός τους- είναι στελέχη του κόμματος Κασιδιάρη «Ελληνες» ή της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μαρινάκης προτείνει να αντιμετωπιστούν με τη μέθοδο της στρουθοκαμήλου.

Μετά μια διπλή προεκλογική περίοδο, στην οποία φρόντισε ο κ. Μητσοτάκης να εμφανίσει την κυβέρνησή του ως ανυποχώρητο υποστηρικτή του κοινοβουλευτικού αποκλεισμού κάθε είδους χρυσαυγίτικης μετάλλαξης, τώρα αποδεικνύεται ότι απλώς αναζητούσε ακόμα ένα επιχείρημα για να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο σαφές και τεκμηριωμένο ερώτημα της «Εφ.Συν.» για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν υπέβαλε στον Αρειο Πάγο υπόμνημα εναντίον των «Σπαρτιατών», όπως είχε κάνει για τις δύο παραλλαγές των «Ελλήνων», ο κ. Μαρινάκης τα μπέρδεψε, λέγοντας αρχικά ότι η Ν.Δ. υπέβαλε υπόμνημα, κάτι που βέβαια δεν ισχύει, και στη συνέχεια οχυρώθηκε πίσω από το επιχείρημα ότι η στήριξη Κασιδιάρη προς τους «Σπαρτιάτες» έγινε μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών.

Μόνο που οι υποψήφιοι ήταν ήδη γνωστοί και ένας στοιχειώδης έλεγχος θα αποκάλυπτε την ταύτιση «Ελλήνων» και «Σπαρτιατών». Αλλωστε, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου για τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, ο αποκλεισμός των πρώτων προσπαθειών Κασιδιάρη βασίστηκε ακριβώς στη συστηματική σύγκριση των ονομάτων, από την οποία προέκυψε η ταύτιση. Για ποιο λόγο λοιπόν ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης τον πόλεμο στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή;

Εδώ ο κ. Μαρινάκης δεν είναι πλέον ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ του 2012, που έγινε γνωστός από τις αναρτήσεις του χρυσαυγίτικου ύφους («Τσίπρα, αν ζούσαμε στον εμφύλιο, από μένα θα πήγαινες»). Υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τη νέα κυβέρνηση. Και κατάφερε να την εκθέσει με την πρώτη. Σιδεροκέφαλος...

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ολίγον «Σπαρτιάτης» και ο Π. Μαρινάκης;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας