Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τα ίχνη του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, αγνοούνται εδώ και τρεις μέρες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας της χώρας.

Την εξαφάνιση του 59χρονου άνδρα δήλωσε μέλος της οικογένειάς του, πιθανώς η σύζυγός του, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Τελευταία φορά εθέαθη το βράδυ της Δευτέρας, όταν έφυγε από το σπίτι όπου διέμενε αλλά έχει επιστρέψει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αμοιρίδης βρισκόταν σε διακοπές από τις 21 Δεκεμβρίου και αναμενόταν να επιστρέψει στη Μπραζίλια στις 9 Ιανουαρίου.

Η πρεσβεία της Ελλάδας ενημερώθηκε χθες από τους οικείους του πρέσβη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από τη Δευτέρα δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση αναζήτησης του σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των αρμόδιων αρχών της Βραζιλίας, προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης διετέλεσε γενικός πρόξενος στο στο Ρίο από το 2001 έως το 2004 και πρέσβης της Ελλάδας στη Λιβύη από το 2012 έως το 2016.