Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ αναβαθμίζεται και στο… κυνήγι των προσφύγων, καθώς οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία για να δανειστεί η Αθήνα drones που θα χρησιμοποιηθούν στη φύλαξη των συνόρων.

Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με το αντίστοιχο ελληνικό υπουργείο για να δανείσει το μη επανδρωμένο σύστημα Heron για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται από τον ισραηλινό στρατό, αλλά και ναυτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο και έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ελέγχους τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, να περιπολεί σε θάλασσες, αλλά και να πραγματοποιεί δορυφορικές επικοινωνίες.

Με βάση τις ανακοινώσεις η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει το σύστημα κυρίως για την φύλαξη των συνόρων της.

«Ελπίζουμε να υπογράψουμε και περαιτέρω συμφωνίες με την Ελλάδα και άλλους Ευρωπαίους εταίρους μας, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τις προκλήσεις στην εποχήτης πανδημίας και μετά» δήλωσε ο Γιάιρ Κούλας, επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του Ισραήλ.