Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε εκ νέου η Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στο αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών (O.ΣΥ) στου Ρέντη, 

«Ο κ. Τσίπρας έγινε ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σημειώνοντας ότι «η χώρα, η κοινωνία μας χρειάζεται όσο ποτέ μία ισχυρή προοδευτική δύναμη, που με καθαρό λόγο και υπεύθυνες λύσεις θα αποτελέσει το δυνατό αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές και στον ανεύθυνο λαϊκισμό. Κι αυτή είναι το Κίνημα Αλλαγής». 

Η ίδια ζήτησε από τους πολίτες στις ερχόμενες εκλογές να δώσουν εντολή στο κόμμα της, η οποία «θα αποτρέπει την κυριαρχία της Ν.Δ. και παράλληλα θα αποδυναμώσει καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πως διέλυσε τις αστικές συγκοινωνίες: «Ο κ. Τσιπρας διέλυσε τις αστικές συγκοινωνίες οδήγησε με την πελατειακή λογική του σε αύξηση των εισιτηρίων, σε ταλαιπωρία των πολιτών». «Η αχαλίνωτη κυριαρχία της Δεξιάς θα οδηγήσει σε νέες περιπέτειες τους εργαζόμενους και την επιχείρηση»

Και συνέχισε υποσχόμενη ότι «το Κίνημα Αλλαγής εγγυάται σύγχρονες δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, χωρίς ελλείμματα, που εξυπηρετούν τον πολίτη με φθηνό εισιτήριο και σέβονται τους εργαζόμενους σε αυτές».

Κλιμακώνοντας τη επίθεσή της στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι έστρωσαν τον δρόμο για τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. «Γνωρίζετε πολύ καλά το “έργο” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς στις συγκοινωνίες. Οδήγησαν σε μεγάλα ελλείμματα, που προκάλεσαν την αύξηση του εισιτηρίου. Ελλείμματα, που σε τελική ανάλυση μεταφέρουν το βάρος στις πλάτες των πολιτών.

»Διέλυσαν το συγκοινωνιακό έργο. Δεν έγινε καμία ανανέωση του “στόλου”. Παρέλαβαν 2.023 λεωφορεία και παραδίδουν 1.657. Τώρα παραμονές εκλογών, έσπευσε η κυβέρνηση να ανακοινώσει διαγωνισμό για αγορά λεωφορείων. Ξέχασε όμως… μία λεπτομέρεια. Ότι δεν έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πιστώσεις για την αγορά τους. Γελοιοποιήθηκαν δημιουργώντας χάος και απίστευτες ουρές με τον τρόπο που πήγαν να χειρισθούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

»Ούτε αυτό δεν κατάφεραν. Δεν έκαναν καμία πρόσληψη τακτικού προσωπικού από το 2015 έως σήμερα. Αντίθετα, άδειασαν την εταιρεία με μετατάξεις από στελέχη τεχνικά και διοικητικά, αλλά και προσωπικό κίνησης. Και εξάντλησαν τον σχεδιασμό τους στο ρουσφέτι και στις πελατειακές σχέσεις. Και το χειρότερο: Ενέταξαν και τις αστικές συγκοινωνίες στο ελεγχόμενο από την τρόικα υπερταμείο, προετοιμάζοντας προφανώς την εκχώρησή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα», ανέφερε.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δεσμεύτηκε να στηρίξει τον δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών χωρίς ελλείμματα, με υγιή λειτουργία, με σύγχρονο διοικητικό μοντέλο, με συνεργασίες με την αυτοδιοίκηση για συγκοινωνίες με φθηνό εισιτήριο, που εξυπηρετούν τον πολίτη και σέβονται τους εργαζόμενους.