Κύκλοι της Βουλής απάντησαν στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία αναφέρθηκε στις συνθήκες του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος έξω από την είσοδο του Κοινοβουλίου στις 12 Μαρτίου 2021.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη υποστήριξε ότι υπάρχει συσκότιση όσον αφορά τις συνθήκες του δυστυχήματος, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Ιάσονας Λαλαούνης, όταν συγκρούστηκε με το όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Πηγές από τη Βουλή αναφέρουν, απαντώντας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι «το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 12 Μαρτίου 2021, στις 12.25 το μεσημέρι. Την ίδια ημέρα, η αρμόδια προανακριτική Αρχή ζήτησε από την Βουλή το καταγραφέν οπτικό υλικό από τις κάμερες της Βουλής που βρίσκονται πλησίον του τόπου του δυστυχήματος, για την διευκόλυνση του προανακριτικού έργου».
Και προσθέτουν:
«Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 13 Μαρτίου 2021, παραδόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή το αιτηθέν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων. Πράγμα που σημαίνει ότι η ανταπόκριση ήταν άμεση και προφανώς δεν υπήρξε, ούτε μπορούσε να υπάρξει, η οποιαδήποτε συσκότιση».
