Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η άρνηση του δημοτικού συμβουλίου της Νάξου στην προσθήκη της προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος» στον τίτλο του Γενικού Λυκείου του νησιού έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με τους βουλευτές τεσσάρων κοινοβουλευτικών κομμάτων να συνυπογράφουν ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας για το αν «θα εκδώσει αμέσως σχετική υπουργική απόφαση για τη μετονομασία του Γενικού Λυκείου» και «αν τυχόν όχι, για ποιους λόγους».

Την στήριξη της πρότασης να δοθεί στο ΓΕΛ το όνομα του μεγάλου αγωνιστή εξέφρασαν πολλοί αιρετοί, εκπρόσωποι θεσμών και προσωπικότητες του νησιού θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν την πολυετή δράση και προσφορά του Μανώλη Γλέζου που «έφυγε» τον Μάρτιο σε ηλικία 97 ετών.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝ.ΑΛΛ., του ΜέΡΑ 25 αλλά και της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν διακομματική ερώτηση στη Νίκη Κεραμέως αναμένοντας την απάντησή της.

Ξεχωριστή ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Μαρία Κομνηνάκα προς την υπουργό Παιδείας με θέμα «Μετωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου σε Γενικό Λύκειο Νάξου «Μανώλης Γλέζος».

Όπως σημειώνει το ΚΚΕ απευθύνθηκε στο αρμόδιο υπουργείο για τις αιτίες της καθυστέρησης αυτής της μετονομασίας, χωρίς όμως να λάβει καμιά ουσιαστική απάντηση.