Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις θα απαντήσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού», που επαναλαμβάνεται στη Βουλή μετά από αρκετό καιρό.

Η πρώτη, είναι του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και αφορά στο θέμα των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία, ενώ η δεύτερη έχει κατατεθεί από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκο Νικολόπουλο και αφορά στο θέμα της διαπλοκής.

Αντιδράσεις για τις ερωτήσεις περί διαπραγμάτευσης

Αναφορικά με το θέμα των διαπραγματεύσεων, για το οποίο έχουν κατατεθεί επίκαιρες ερωτήσεις, από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε γνωστό ότι θα διεξαχθεί εκτενής συζήτηση στη Βουλή, εφόσον ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος της διαπραγμάτευσης.

Ωστόσο, από πλευράς ΠΑΣΟΚ, το γεγονός αυτό σχολιάστηκε -μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης- ως προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγει τη συζήτηση. 

Ερμηνεύοντας τη συγκεκριμένη επιλογή στη Χαριλάου Τρικούπη κατέληγαν ότι αυτό σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας αρνείται να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ «για το μείζον ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες και τη δημόσια συζήτηση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης αναφέρθηκε σε προηγούμενες δηλώσεις του στο θέμα της εθνικής συνεννόησης, τονίζοντας ότι «κανένας δεν θα είχε καμία αντίρρηση, αλλά να υπάρχει ένας κοινός τόπος». 

«Το ζήτημα είναι ποια είναι η διαπραγμάτευση. Να μας ενημερώσει ο κ. Τσίπρας ποια είναι η διαπραγμάτευση που έχει κάνει; Τι έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα;» συμπλήρωσε ο κ. Καραγκούνης.