Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αναβλήθηκε μετά από αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, για άρση της ασυλίας του για την ομιλία του στον Ασπρόπυργο κατά μεταναστών και Ρομά.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας δέχθηκε την αιτιολογία του κ. Κασιδιάρη ότι δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο να μελετήσει τις κατηγορίες και να προετοιμαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελικές αρχές ζητούν την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκειμένου να ασκήσουν σε βάρος του ποινική δίωξη για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος, για την ομιλία του, το 2011, στον Ασπρόπυργο, με την οποία καλεί τους κατοίκους να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια», αναφερόμενος στους μετανάστες και τους Ρομά της περιοχής.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας ανέβαλε, επίσης, για μια εβδομάδα τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του βουλευτή της Ν.Δ., Κώστα Καραγκούνη. Η υπόθεσή του αφορά μηνυτήρια αναφορά που έχει κάνει πρώην συνεργάτης του, που ισχυρίζεται ότι ο βουλευτής δεν του έχει καταβάλει μισθούς, ωστόσο δεν έχει μέχρι στιγμής ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης του κ. Καραγκούνη, γι’ αυτό και η Επιτροπή έκρινε ότι θα πρέπει να περιμένει.