Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δεύτερος γύρος διαμάχης και στο βάθος… προσπάθεια άλωσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού [Live]

Επιτροπές - Βουλή

Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Δεύτερος γύρος διαμάχης και στο βάθος… προσπάθεια άλωσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού [Live]

  • A-
  • A+

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με αφορμή το νομοσχέδιο για την κατάργηση του ασύλου και την κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες. Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων ότι παύονται, με αναδρομική μάλιστα ισχύ, τα μέλη και στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού έδωσαν στη δημοσιότητα απόφαση για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, μετά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να περάσει φωτογραφικό νόμο ώστε να μπορέσει να αντικαταστήσει τη Βασιλική Θάνου και να οδηγήσει σε αποπομπή πρόσωπα που δεν είναι… αρεστά στο Μαξίμου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι παύονται τα μέλη και στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε περίπτωση που έχουν υπηρετήσει πρόσφατα σε κυβερνητικά γραφεία. Το ίδιο δηλαδή μέτρο που επιχειρήθηκε να περάσει στο νομοσχέδιο του «επιτελικού κράτους» για τους γενικούς γραμματείς και την τελευταία στιγμή μετά τη γενική κατακραυγή αποσύρθηκε, ήρθε στη Βουλή μεσάνυχτα προκειμένου να επιχειρηθεί ακόμα ένα ρεσάλτο στην προστατευόμενη από το Κοινοτικό Δίκαιο Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφέρει ότι το άρθρο 101 του πολυνομοσχεδίου είναι αντίθετο με το δίκαιο της ΕΕ, το εσωτερικό δίκαιο, αλλά και το ελληνικό Σύνταγμα.

Αναφέρουν, ακόμη, ότι δεν συντρέχει λόγος η διαδικασία αυτή να εισαχθεί με τη μορφή του επείγοντος, ενώ καταγγέλλουν ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Παράλληλα, τα μέλη της Επιτροπής σημειώνουν ότι πρόκειται για «καθαρά φωτογραφικό, ατομικό νόμο» και εκφράζουν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι αμφισβητείται η αμεροληψία και η ακεραιότητά τους σημειώνοντας «είναι ιδιαίτερα προσβλητική και δυσφημιστική για τα πρόσωπά μας και εκφράζουμε προς τούτο την έντονη ενόχλησή μας».

Την Τετάρτη στην Ολομέλεια, την Πέμπτη η ψήφιση

Η συζήτηση στις Επιτροπές θα ολοκληρωθεί σήμερα με δύο συνεδριάσεις (πρωί και απόγευμα) ενώ θα κληθούν σε ακρόαση και εξωκοινοβουλευτικοί φορείς. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί την Τετάρτη προς συζήτηση στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί την Πέμπτη 8 Αυγούστου.

Εκτός από τις βασικές διατάξεις που προκαλούν αντιπαράθεση (άσυλο, κυβερνησιμότητα), στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν την ψηφιακή έκδοση συντάξεων και τη μείωση του επιτοκίου για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία από το 5% στο 3%, καθώς και τη δυνατότητα σε καρκινοπαθείς και όσους πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας να παραλαμβάνουν τα φαρμακευτικά συσκευάσματά τους από τα φαρμακεία της γειτονιάς τους.

Πυρ ομαδόν για άσυλο και κυβερνησιμότητα ΟΤΑ

«Αυταρχικές και ακραία νεοφιλελεύθερες λογικές» προσέδωσε στην κυβέρνηση ο Παύλος Πολάκης με αφορμή το ν/σ για την κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες. Ο τέως υπουργός την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου έκανε λόγο για «βίαιη αλλαγή του Κλεισθένη μέσω της μεταφοράς εξουσίας από το Δημοτικό Συμβούλιο στον δήμο», ενώ το ίδιο επικριτικός ήταν και για το άσυλο καταλογίζοντας στη Ν.Δ. «βαθιά νεοφιλελεύθερη εμμονή» και επιχείρηση «ιδεολογικής αποστείρωσης των πανεπιστημίων στην κατεύθυνση της τεχνοκρατικής δήθεν αριστείας».

«Οι ιδέες δεν νικιούνται με νόμους» είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας για να προσθέσει «το άσυλο το σεβάστηκαν ακόμα και οι Γερμανοί κατακτητές και είναι συνδεδεμένο ιστορικά με το πανεπιστήμιο. Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι ο χώρος όπου επωάζονται οι ιδέες της κοινωνικής απελευθέρωσης. Αυτό ακριβώς φοβάστε εσείς. Δεν σας νοιάζει ούτε η νομιμότητα ούτε η παραβατικότητα στα ΑΕΙ. Και με το ισχύον νομικό πλαίσιο μπορεί να παρέμβει η αστυνομία σε κακουργηματικές πράξεις».

Στο στόχαστρο του Νίκου Παππά μπήκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον πρώην υπουργό ψηφιακής πολιτικής να ζητά την απόσυρση της αντισυνταγματικής ρύθμισης που οδηγεί σε παραίτηση την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου.

«Είναι καταφανώς αντίθετη στο ενωσιακό δίκαιο, παραβιάζει απόλυτα την ανεξαρτησία της Ανεξάρτητης Αρχής», τόνισε ο κ. Παπάς.

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για «υποκρισία» και τόνισε«σε μια τόσο σημαντική

Ανεξάρτητη Αρχή όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να υπάρχει ασυμβίβαστο και να μην επιτρέπεται να διορίζονται πρόσωπα που έχουν προφανή πολιτική επιρροή. Με τη τροπολογία θεσμοθετούμε την ευρωπαϊκή οδηγία σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να έχει ίχνος πολιτικής επιρροής ο διορισμός προσώπου σε ανεξάρτητη αρχή».

Πρόσθεσε ότι είναι προφανές και αυτονόητο πως το άρθρο 101 του νομοσχεδίου εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της αγοράς, μέσα από μια κρίσιμη επιτροπή που δεν έχει πολιτική επιρροή.

«Εμείς δεν οραματιζόμαστε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια. Ο στόχος μας είναι να λειτουργήσει η διάταξη αποτρεπτικά. Ούτε θέλουμε οι αστυνομικοί να είναι σε ρόλο "μπαμπούλα". Εμείς θέλουμε να επιστρέψει το πανεπιστήμιο σε αυτούς που ανήκει -στους φοιτητές, τους καθηγητές και τους διοικητικούς- και για αυτό αγωνιζόμαστε», είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σημείωσε, επίσης, ότι σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων και παρά το γεγονός ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος για το ζήτημα του ασύλου, της είχε εκφράσει ικανοποίηση για την "αποκατάσταση του ασύλου".

Πρόσθεσε ακόμη, ότι οι εργαζόμενοι των πανεπιστημίων, μέσω της ΠΟΣΔΕΠ, έχουν εκφράσει την άποψή τους για την προτεινόμενη διάταξη, σε ανακοίνωση που αναφέρει ότι «το προς ψήφιση άρθρο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση». «Είναι μια ξεκάθαρη θέση υπέρ της συγκεκριμένης ρύθμισης», ανέφερε.

Επιπλέον, σχετικά με την κατάργηση της απόφασης για την ίδρυση τμήματος νομικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «στην πράξη δεν έχει γίνει κανένα βήμα για τη λειτουργία της σχολής» και επανέλαβε ότι «δεν είναι θέμα Πάτρας».

«Το μέλημά μας είναι πώς θα έχουμε ακαδημαϊκό χάρτη που να έχει προκύψει στη βάση αποτελεσμάτων αξιολόγησης και όχι με βουλευτικές τροπολογίες του τελευταίου λεπτού», είπε.

Επεσήμανε, δε: «Αντί να ιδρύουμε νέες σχολές, να απασχοληθούμε με το να φροντίσουμε να στελεχώσουμε καλύτερα τις υπάρχουσες σχολές».

Νωρίτερα, μιλώντας στην επιτροπή, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Γερακαράκος, χαρακτήρισε "επιβεβλημένη" την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο και τόνισε ότι «οι αστυνομικοί τάσσονται με το κοινωνικό αίσθημα». Ξεκαθάρισε, ωστόσο: «Δεν θα εγκατασταθούμε στα πανεπιστήμια στη θέση των ταραχοποιών [...]. Δεν θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένστολους φοιτητές η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Η ακαδημαϊκή ελευθερία πρέπει να προστατεύεται από μόνη της, όχι με καταδρομικές επεμβάσεις».

Επίσης, ανέφερε ότι η ρύθμιση για το άσυλο θα πρέπει να συνδυαστεί με «ουσιαστική αναβάθμιση των πανεπιστημίων» καθώς επίσης και να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος της αστυνομίας. «Να μη χρειαστεί να κληθούμε να παίξουμε τον απαρχαιωμένο ρόλο του "μπαμπούλα", του καταστολέα», ανέφερε.

Αντιδράσεις για τη κατάργηση της 4ης Νομικής

Όσον αφορά στην κατάργηση της ίδρυσης της Νομικής της Πάτρας κατά τάχθηκαν η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πατρών Αθανάσιος Ζούπας και ο απερχόμενος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

Η κ. Κυριαζοπούλου τόνισε από τη μεριά της ότι η ίδρυση σχολής Νομικής αποτελεί «ακαδημαϊκό όραμα ενός δυναμικού ιδρύματος», το οποίο μετράει πολλές δεκαετίες και αρνήθηκε ότι η ίδρυση του τμήματος έγινε πρόχειρα, όπως έχει σημειώσει η ηγεσία του υπουργείου.

«Η απόφαση της ίδρυσης είναι όχι μόνο ορθή, αλλά επιβεβλημένη», είπε η κ. Κυριαζοπούλου, «ώστε να αναπτυχθεί ένα πανεπιστήμιο μεγάλου ακαδημαϊκού εύρους στη δυτική Ελλάδα».

Ανέφερε μάλιστα ότι από τις 500 θέσεις μελών ΔΕΠ που διέθεσε το υπουργείο στα πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο Πατρών είχε εξασφαλίσει θέσεις για τη σχολή της Νομικής. Ο κ. Ζούπας, εκ μέρους του δικηγορικού συλλόγου Πατρών εξέφρασε την άποψη ότι το επιχείρημα ότι «δεν θέλουμε άλλους ανέργους δικηγόρους» δεν ευσταθεί, αφού ο αριθμός εισακτέων θα παρέμενε ίδιος. Η αναδιανομή των φοιτητών, όπως είπε, θα σημαίνει αποσυμφόρηση των υπολοίπων σχολών και άρα καλύτερους όρους για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέλος, ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι «η ίδρυση νομικής στην Πάτρα είναι ιστορική κατάκτηση, ενώ η κατάργησή της, ιστορικό λάθος. Πρόκειται για ακαδημαϊκή κατάκτηση και υλοποίηση ενός ονείρου των πολιτών της Πάγρας και της δυτικής Ελλάδας και αποτέλεσμα διεκδίκησης πάνω από 40 χρόνων, που ολοκληρώνει το ακαδημαϊκό μας ίδρυμα».

Οι ενστάσεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης

Επικριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της αλλά και τη λογική που ακολουθεί όσον αφορά τις αλλαγές στα επίμαχα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για την κυβερνησιμότητα στην Αυτοδιοίκηση όσο και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, εμφανίστηκε η ελάσσων αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. 

«Είναι ένα νομοσχέδιο χωρίς αρχή, μέση και τέλος, χωρίς συνεκτική και συγκεκριμένη δομή», υποστήριξε η ειδική αγορήτρια του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ευαγγελία Λιακούλη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «στοχευμένη επικοινωνιακή τακτική».

Καταλόγισε στην κυβέρνηση «προσπάθεια να ανατρέψει με έναν τεχνικό τρόπο τη πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία επιχειρώντας μια νέα πλειοψηφία χωρίς καμία προγραμματική και αυτοδιοικητική προϋπόθεση» και υποστήριξε ότι «το νομοσχέδιο κινείται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας σε ότι αφορά τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη της και προς τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας «η διαλυτική λογική του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθείται από τον αυταρχικό συγκεντρωτισμό της ΝΔ».

Αναφορικά με το πανεπιστημιακό άσυλο, τάχθηκε με «υπέρ της ανάγκης κατοχύρωσης της ακαδημαϊκής ελευθερίας στην έρευνα και τη διδασκαλία, καθώς και στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», ωστόσο εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις για τον τρόπο επέμβασης. «Δεν παρέχεται καμιά ασφαλιστική δικλείδα, ότι δεν θα φτάσουμε στην άλλη πλευρά, από εκεί που τώρα βρισκόμαστε», ανέφερε και πρότεινε την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου.

Καταλήγοντας, η ειδική αγορήτρια του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε «το αξίωμα «νόμος και τάξη» δεν αποτελεί εχέγγυο ότι δεν θα φτάσουμε στην εντελώς αντίθετη πλευρά, αυτήν της άκρατης αστυνομοκρατίας, εντός του χώρου του πανεπιστημίου, στο όνομα της προληπτικής αστυνομικής δράσης».
Κατηγορηματικά αντίθετος εμφανίστηκε, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γιάννης Δελής στις διατάξεις που αφορούν την κυβερνησιμότητα σε δήμους και Περιφέρειες όσο και στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

«Το νομοσχέδιο αποτελεί άλλη μία απόδειξη της συνέχειας του κράτους, δηλαδή τη συνέχιση -με άλλους πρωταγωνιστές- της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, που εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου», τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπής της Βουλής.

Όπως υπογράμμισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ αναφερόμενος στις διατάξεις για την κυβερνησιμότητα των δήμων και την αδυναμία του δημάρχου να ασκήσει διοίκηση, «ουσιαστικά δεν τίθεται θέμα κυβερνησιμοτητας καθώς ο δημοσιονομικός έλεγχος της Τοπικής Διοίκησης παραμένει ασφυκτικός και είναι ευθυγραμμισμένος με τους αντιλαϊκούς στόχους του κεντρικού κράτους».

Έμφαση έδωσε ο κ. Δελής στη ρύθμιση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «πραγματικός στόχος της ρύθμισης που φέρνει είναι να δοθεί άσυλο για την επιχειρηματική δράση μέσα στα πανεπιστήμια».

«Η κυβέρνηση δεν θεωρεί ως κύρια προβλήματα της εκπαίδευσης την υποχρηματοδότηση ή την ανύπαρκτη φοιτητική μέριμνα, ούτε τη διαρκή υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων, αλλά στρέφεται ενάντια στην ιστορική κατάκτηση του ασύλου, την κατάργηση του οποίου νομοθετεί μέσα στο κατακαλόκαιρο για να αποφύγει τις αντιδράσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δελής.

«Η ΝΔ επικαλείται το θέμα της χρήσης των ναρκωτικών, την ώρα που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ψηφίσει τη δημιουργία των χώρων εποπτευόμενης χρήσης» υπογράμμισε και σημείωσε ότι «στο σύστημα που ζούμε, δεν μπορεί να υπάρξει "ελευθερία" της ανώτατης εκπαίδευσης, καθώς είναι αιχμάλωτη, όμηρος του κεφαλαίου». Κατέληξε τονίζοντας ότι «το πραγματικό περιεχόμενο του ασύλου θα το υπερασπιστούν οι φοιτητές, το εργατικό, λαϊκό κίνημα μέσα από τον αγώνα του, που θα βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και το ΚΚΕ θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις ενάντια στην κατάργησή του».

Για την Ελληνική Λύση τον λόγο πήρε ο Κωνσταντίνος Μπούμας, υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές στον Κλεισθένη δεν πρέπει «να δημιουργήσουν κρεοντισμούς στους δήμους με δημάρχους, που θα είναι πειθήνια όργανα κομματικών εντολών».

«Δεν μπορεί να έχεις συγκέντρωση εξουσιών και να καταργείς Δημοτικά Συμβούλια σε αποφάσεις» είπε και πρόσθεσε «Το θεωρώ εύλογο, ότι ο πλειοψηφών πρέπει να κυβερνήσει. Πρέπει όμως να έχουμε και πλουραλισμό απόψεων», ανέφερε.

Σχετικά με το άσυλο, ο κ. Μπούμας σημείωσε ότι τι κόμμα του, δεν λέει να μπαίνει για «ψύλλου πήδημα» η αστυνομία ούτε και να εφαρμοστούν μόνο επιδερμικές ποινές και τόνισε την ανάγκη να μπει ένα τέλος στον φόβο που επικρατεί έξω και μέσα από τα πανεπιστήμια από έκνομες ενέργειες.

Τέλος, η Σοφία Σακοράφα, εκφράζοντας τις θέσεις του ΜέΡΑ25, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με τα άρθρα από 1 έως 15 του νομοσχεδίου, καταργεί τα αποτελέσματα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, ακυρώνοντας την πρόσφατη εκφρασμένη βούληση των πολιτών».

«Πρωτάκουστο μεν αλλά υλοποιείται με αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο αφαιρεί βασικές αρμοδιότητες εκλεγμένων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, μεταβάλλει αρμοδιότητες εκλεγμένων οργάνων, περιφρονώντας τους πολίτες» ανέφερε η κ. Σακοράφα.

Ακόμα η κ. Σακοράφα χαρακτήρισε απαράδεκτη τη ρύθμιση της ΝΔ για το πανεπιστημιακό άσυλο τονίζοντας ότι αν οι πρυτανικές αρχές είχαν εκτελέσει τα καθήκοντα τους όπως προβλέπει και επιτάσσει ο υπάρχων νόμος, θα είχαν αποτρέψει αυτά τα ακραία φαινόμενα που έδωσαν λαβή στην κυβέρνηση για ακραίες αλλαγές.

«Η δυνατότητα που δίνεται εντός του πανεπιστημιακού ασύλου να εκφράζονται ακριβώς αυτές οι ακραίες και εκτός κανονιστικού κοινωνικού πλαισίου ιδέες, η δυνατότητα του κάθε πολίτη, όχι μόνο των φοιτητών και των καθηγητών, να μπορεί εντός του πανεπιστημιακού ασύλου να προβληματίζεται, να ερευνά και ακόμη και να προκαλεί το κοινωνικό κατεστημένο, είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας, αλλά κυρίως είναι το ελάχιστο οξυγόνο της σε μια εποχή μάλιστα που η δημοκρατία και οι δημοκρατικοί θεσμοί βρίσκονται στην εντατική», υπογράμμισε η κ. Σακοράφα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Καταπέλτης» η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις
Απόφαση-κόλαφος αναφέρει ότι η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση είναι αντίθετη με το Δίκαιο της ΕΕ, αντισυνταγματική, φωτογραφική και προσβλητική.
«Καταπέλτης» η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν για το άρθρο 101 με στόχο τη Β. Θάνου
Στην Ευρ. Επιτροπή προσέφυγε ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, με ερώτημά του για το φωτογραφικό άρθρο 101 στο νομοσχέδιο για την ψηφιακή διακυβέρνηση με το οποίο παύονται στελέχη της Επ. Ανταγωνισμού που είχαν...
Ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν για το άρθρο 101 με στόχο τη Β. Θάνου
ΒΟΥΛΗ
Επιστημονική Υπηρεσία Βουλής: Αντισυνταγματική η διάταξη για την Επ. Ανταγωνισμού
Απολύτως σαφής είναι η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής ως προς το μη σύννομο και αντισυνταγματικό της διάταξης που προωθεί η κυβέρνηση για την απομάκρυνση των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού με το...
Επιστημονική Υπηρεσία Βουλής: Αντισυνταγματική η διάταξη για την Επ. Ανταγωνισμού
ΒΟΥΛΗ
Σύσσωμα πυρά αντιπολίτευσης για το διυπουργικό νομοσχέδιο
Με αρνητικά σχόλια από πλευράς αντιπολίτευσης διεξήχθη την Τετάρτη η συζήτηση στην Ολομέλεια για το διυπουργικό νομοσχέδιο, το οποίο θα ψηφιστεί την Πέμπτη.
Σύσσωμα πυρά αντιπολίτευσης για το διυπουργικό νομοσχέδιο
ΒΟΥΛΗ
Live η συνεδρίαση για την ψηφιακή διακυβέρνηση
Ξεκίνησε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές η συζήτηση του νομοσχεδίου. Στο στόχαστρο ακόμη μία Ανεξάρτητη Αρχή: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Live η συνεδρίαση για την ψηφιακή διακυβέρνηση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας