Η κυβέρνηση θα φέρει διάταξη στη Βουλή για την κατάργηση του αναχρονιστικού μέτρου του χαρακτηρισμού της «διαγωγής», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Παιδείαςαπαντώντας σε ερώτηση 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζουν τη διάταξη προσβλητική για τον πολιτισμό και τη νεολαία.
«Η αριστεία είναι ρετσινιά. Σήμερα ακούμε ότι 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να καταργηθεί ο χαρακτηρισμός του διαγωγής. Ακούστε, ήμασταν εμείς, το ΠΑΣΟΚ, που κατήργησε τον επιθεωρητή στα σχολεία. Αλλά αυτό ξέρετε ότι είναι ένα μέτρο ξεπερασμένο δεν ισχύει. Τι κάνουμε λαϊκισμούς στην παιδεία;» σχολίασε η η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
«Για το θέμα της διαγωγής κοσμίας και κοσμιοτάτης, ελπίζω όταν θα φέρουμε στη Βουλή τη διάταξη για την κατάργηση της διαγωγής, να την ψηφίσετε. Είναι ένα εντελώς αναχρονιστικό μέτρο, ένα μέτρο που χρησιμοποιήθηκε ενάντια και στους αριστερούς αλλά, θέλω να σας πω, και ενάντια σε πάρα πολύ δημιουργικούς πολίτες αυτής της χώρας», απάντησε ο Κώστας Γαβρόγλου.
Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ανακοινώσεις για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τέλος της εβδομάδας επειδή «υπάρχουν καταστάσεις που φαίνεται να έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο της νομιμότητας».
Θυμίζουμε ότι μετά τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό για τα σκάνδαλα και την κακοδιαχείριση στο ΔΠΘ, ενώ η κατάσταση στο Ίδρυμα παραμένει εκρηκτική καθώς η πρυτανική αρχή συνεχίζει να θέτει σε διαθεσιμότητα ακαδημαϊκούς που έχουν δημόσια καταγγείλει όσα αποδείχτηκαν στο πόρισμα των επιθεωρητών.
