Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το Ποτάμι ανακοίνωσε χθες ότι παίρνει πρωτοβουλίες προκειμένου να καταργηθεί η διάταξη που προβλέπει τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες, αλλά πριν από εννιά ημέρες στην Ολομέλεια της Βουλής είχε υπερψηφίσει το σχετικό άρθρο στο πολυνομοσχέδιο διά του εισηγητή του, Γιώργου Αμυρά.

Η Σεβαστουπόλεως, σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από την αντιφατική στάση της καταγγελίας μετά την υπερψήφιση, επικαλείται τον «απαράδεκτο» τρόπο νομοθέτησης ενός κειμένου 7.500 σελίδων μέσα σε λίγες μόνον ώρες, παραδεχόμενοι ουσιαστικά ότι δεν είχαν αντιληφθεί την επίμαχη διάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 178 ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. και Ποτάμι, η Ε.Κ. ψήφισε «παρών» και τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν. Το ΠΑΣΟΚ αρχικά δήλωσε «παρών» διά του Γ. Κουτσούκου, αλλά στη συνέχεια άλλαξε την ψήφο του σε αρνητική.

Η Κ.Ο. του Ποταμιού κάλεσε χθες τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες της αντιπολίτευσης να συνεννοηθούν ώστε να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση που θα απαγορεύει τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες.

Ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέφερε την πρότασή του να νομοθετηθεί η υποχρεωτική μεταφορά στην Ελλάδα των χρημάτων όλων των πολιτικών προσώπων που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, λέγοντας πως «δεν μπορεί να λέει κάποιος ότι “θέλω να σώσω την Ελλάδα αλλά τα δικά μου λεφτά θα είναι ασφαλή κάπου στο εξωτερικό”».

Παράλληλα, εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τα φορολογικά μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά (Mega): «Οταν αυξάνεις τον ΦΠΑ στα προϊόντα, ποιον πλήττεις πιο πολύ; Τον πλούσιο με το κότερο ή τη γυναίκα που παίρνει 500 ευρώ; Ας αφήσουμε την μπουρδολογία, μέσα από μια αριστερή χρυσόσκονη».

Αναφερόμενος στα σενάρια ενεργοποίησης του Κώστα Σημίτη ως προσώπου που μπορεί να συνενώσει τη διασπασμένη Κεντροαριστερά, ο επικεφαλής του Ποταμιού τον χαρακτήρισε ένα από τα ελάχιστα εθνικά κεφάλαια της χώρας, τον οποίο «ακούμε, τον υπολογίζουμε αλλά δεν πρέπει να τον εμπλέκουμε σε μικροκομματικά παιχνίδια».

Για το ίδιο θέμα ο βουλευτής του κόμματος και από τους φανατικούς υπέρμαχους της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, Σπύρος Λυκούδης, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μια σχετική συζήτηση γύρω από το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, ωστόσο, όπως είπε, «αυτό προέκυψε από το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάγκη ανασυγκρότησης του χώρου και από την παράλληλη ενδόμυχη ανησυχία μήπως δεν προχωρήσει».