Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Περίπου δύο εβδομάδες έχουν περάσει από την πρώτη ημέρα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε εκλογές και από τότε όπου βρεθεί και όπου σταθεί επαναλαμβάνει το αίτημά του, χαρακτηρίζοντας ανίκανη την κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφοντας από την Ουάσινγκτον δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα.

Αφού χαρακτήρισε την κυβέρνηση ανίκανη, σε συνέντευξη του στην Washington Post, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκλογές, πιστεύοντας πως η ΝΔ θα είναι μια πολύ καλύτερη κυβέρνηση από τη σημερινή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε για πρώτη φορά εκλογές στις 29 Μαρτίου από το βήμα του Κοινοβουλίου. Ακολούθησε κατ’ επανάληψη ανάλογο αίτημα από τον ίδιο και στελέχη του κόμματος.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη WP, ο Κυρ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

«Ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε ποτέ να υιοθετήσει μεταρρυθμίσεις. Η κυβέρνηση έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Πρώτα απ’ όλα έχουμε την οικονομία σε ύφεση. Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει επιβάλλει capital control», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι η οικονομία προσπαθεί ακόμα να επανακάμψει.

«Η εικόνα ανικανότητας της κυβέρνησης είναι απίστευτη σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου και του προσφυγικού», προσθέτει, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν κατάφερε να χτίσει χώρους σε όλη την Ελλάδα για τους 50.000 πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για μηδενική εμπειρία, λέγοντας πως τα στελέχη της δεν έχουν ουσιαστικά εργαστεί ποτέ.

«Υπάρχουν όλων των ειδών οι αριστεροί που αισθάνονται πολύ άνετα πίνοντας τον καφέ τους και ονειρευόμενοι την επανάσταση. Ο Τσίπρας κορόιδεψε τον ελληνικό λαό. Είπε ψέματα παντού για να κερδίσει την εξουσία. Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Και δυστυχώς οι Έλληνες τον εμπιστεύθηκαν» υποστήριξε, επισημαίνοντας πως στην Ελλάδα αξίζει μια σοβαρή και ικανή κυβέρνηση με καλούς ανθρώπους στις ανώτερες θέσεις.

«Πιστεύω πως αν προχωρήσουμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις η οικονομία θα αναπτυχθεί ξανά, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και θα σταματήσουμε τους νέους ανθρώπους που φεύγουν από την Ελλάδα και ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό», επεσήμανε.

«Να απαλλαγεί η χώρα από την χειρότερη κυβέρνηση»

Στο μεταξύ, «φτηνή προπαγάνδα και μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης» χαρακτηρίζει η ΝΔ τη χθεσινή παρουσίαση των δύο νομοσχεδίων που εισηγείται η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι «η άτυπη ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου είναι ομολογία ότι η χθεσινή παρουσίαση των δυο νομοσχεδίων είναι άλλο ένα μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης Τσίπρα» και εξηγεί: «Αφού οι ίδιοι παραδέχονται ότι τα νομοσχέδια “είναι ανοιχτά σε παρατηρήσεις και αλλαγές που θα προκύψουν τόσο από τη δημόσια διαβούλευση όσο και από τις περαιτέρω συζητήσεις από τους θεσμούς, έως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης”».

Όσο για την στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στο εξής και μέχρι την συζήτηση των νομοσχεδίων αναφέρει: «Σε ό,τι αφορά τα ερωτήματα προς τη Νέα Δημοκρατία, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Εκλογές τώρα, για να απαλλαγεί η χώρα από την χειρότερη κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος».