Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δύο σημεία αιχμής για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ εν όψει και των ευρωεκλογών είχε την ευκαιρία να υπενθυμίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά: τα δικαιώματα των εργαζομένων και την έμπρακτη υπεράσπισή τους από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και τους διαχρονικούς αγώνες για τη δημοκρατία και τη μάχη ενάντια στον φασισμό στην κάθε του μορφή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε χθες το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο των εκτελεσθέντων αγωνιστών της ελευθερίας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής την Πρωτομαγιά του 1944. Μετά την κατάθεση στεφανιού, ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη θυσία των αγωνιστών για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, λέγοντας ότι αποτελεί πυξίδα για τις επόμενες γενιές. «Στεκόμαστε με δέος στον μαρτυρικό τόπο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής. Οπου ακριβώς πριν από 80 χρόνια, 200 πατριώτες, μέλη της Εθνικής Αντίστασης, δολοφονήθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα. Εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις του Αξονα», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έλαβε σε αυτό το γενικότερο πνεύμα πρωτοβουλία και κατέθεσε «άμεσα και χωρίς δεύτερες σκέψεις» υπόμνημα, για να μην επιτραπεί στα «απομεινάρια» της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε όμως έμφαση και στη σημασία της εργατικής Πρωτομαγιάς ως ημέρας γιορτής, τιμής διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων. Και στην κατεύθυνση αυτή, ανέδειξε την πολύ σημαντική συμβολή του υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέλους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Νίκολας Σμιτ, με παρέμβαση του οποίου κατέστη εφικτό οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες, οι γνωστοί ντελιβεράδες, να έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα και να μη ζουν σε ανασφάλεια. «Εχουμε χρέος να αγωνιστούμε στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων. Διότι οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στη χώρα μας πρέπει να ζουν με ασφάλεια, ελπίδα και προοπτική», είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας του κόμματος, βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης κάλεσε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε εγρήγορση, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να παραμεληθεί «ούτε στιγμή η ανάγκη συνεχούς διεκδίκησης για ισχυρό κοινωνικό διάλογο, ισχυρότερα συνδικαλιστικά δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και καθολική πρόσβαση σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες».