Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο τρίπτυχο «θετική ατζέντα – τεκμηριωμένες προτάσεις – υπεύθυνος πολιτικός λόγος» επιμένει να επενδύει ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιχειρώντας με τη στρατηγική αυτή να ικανοποιήσει έναν διπλό στόχο. Από τη μια πλευρά, να αναδείξει τις αδικίες και τις ανισότητες που γεννά η κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ. Ταυτόχρονα, από την άλλη, να υπογραμμίσει την ειδοποιό διαφορά του με την τακτική και τη ρητορική του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία στη Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζουν από λαϊκίστικη και επιφανειακή έως ασόβαρη και ευτελιστική για την πολιτική διαδικασία.

Το κεντρικό διακύβευμα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ενόψει ευρωεκλογών είναι η αποδοκιμασία της Ν.Δ. και η ανάδειξη μιας σοβαρής αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντί της, που θα αποτελέσει κυβερνητική επιλογή για τους πολίτες στις επόμενες εθνικές εκλογές. «Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας», είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel, ενώ στρέφοντας τα βέλη του και προς τον Στέφανο Κασσελάκη και τον τρόπο που πολιτεύεται σημείωσε: «Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Απαξιώνουν τη συζήτηση και δίνουν δύναμη στη Ν.Δ. να το παίζει ο σοβαρός κυρίαρχος πόλος». Τόνισε δε ότι ο ίδιος στην πολιτική του διαδρομή δεν κάνει τον «διασκεδαστή», «ούτε πουλάω lifestyle με την προσωπική μου ζωή».

Ο κ. Ανδρουλάκης, όπως είχε γράψει η «Εφ.Συν.», δίνοντας βαρύτητα στις λεγόμενες «δύσκολες» εκλογικά περιοχές της χώρας για το ΠΑΣΟΚ, επισκέπτεται από χθες τη Θεσσαλονίκη όπου επρόκειτο να βρεθεί το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας μαζί με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος, Θοδωρή Ζαγοράκη, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον ευρωπαϊκό αγώνα του ΠΑΟΚ με τη βελγική Μπριζ.

Στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, στο ίδιο προεκλογικό πλαίσιο, αναμένεται να περιοδεύσει σε συνοικίες της πόλης και παράλληλα θα επισκεφθεί το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πυλαίας – Χορτιάτη. Το απόγευμα, σε ακόμη μια κίνηση με σαφή συμβολισμό προς το πιο συντηρητικό ακροατήριο, θα παρακολουθήσει τους Χαιρετισμούς του Ακάθιστου Υμνου στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος στην Κάτω Τούμπα, ενώ προγραμμάτιζε να συναντηθεί με τον νέο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο.

Στο μεταξύ, την καμπάνια της στα social media για τη στεγαστική κρίση εγκαινίασε η Χαριλάου Τρικούπη αναρτώντας ένα σύντομο βίντεο με τίτλο «Εικονική πραγματικότητα vs ελληνική πραγματικότητα», όπου καυτηριάζονται η πολιτική και οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για την κατάσταση που επικρατεί με τις υπέρογκες τιμές των ενοικίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες σειρά θα πάρουν η δημόσια Υγεία και η υποβάθμιση του ΕΣΥ. «Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41%; Η ακρίβεια σαρώνει τα πάντα κι ο πρωθυπουργός είναι τροχονόμος. Κατά 42% αυξήθηκαν τα ενοίκια για τις οικογένειες τα τελευταία τέσσερα χρόνια και 51% στους φοιτητές. Είμαστε σε μια εποχή τεράστιας στεγαστικής κρίσης.

Εχει γίνει πολυτέλεια στην Ελλάδα το πιο ουσιαστικό δικαίωμα, αυτό της στέγασης», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο κ. Ανδρουλάκης, υποστηρίζοντας ότι «όσο δεν έχει έναν ισχυρό αντίπαλο ο κ. Μητσοτάκης -σοβαρό, προγραμματικό- τόσο θα κλιμακώνεται η αλαζονεία του».

Εντός της ημέρας, τέλος, πρόκειται να γίνουν γνωστές οι υπόλοιπες οχτώ υποψηφιότητες με τις οποίες θα συμπληρωθεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.