Ενίσχυση της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ και θετικά βήματα για το κόμμα καταγράφει ο Περισσός στην πρώτη, αναλυτική αποτίμησή του για τα εκλογικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών.
Με μια μακροσκελή ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα υπογραμμίζει ότι οι συσχετισμοί, μετά τη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, παραμένουν αρνητικοί, ωστόσο σημειώνει ότι η πανελλαδική άνοδος των ποσοστών αποτελεί θετικό βήμα.
Στον Περισσό ασκούν κριτική τόσο σε όλα τα μεγάλα κόμματα, ωστόσο, εμφανίζονται πιο αιχμηροί απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «αποτέλεσε σημαντικό φορέα συντηρητικοποίησης ανθρώπων, τροφοδοτώντας τελικά την επικράτηση της ΝΔ».
«Ακόμα και όσοι ταλαντεύτηκαν και δεν ενίσχυσαν το ΚΚΕ και επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή άλλα κόμματα, τώρα μπορούν να δουν ότι μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η μοναδική λύση, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων» σχολιάζει το ΚΚΕ και προσθέτει «υπάρχουν, λοιπόν, σημαντικά περιθώρια για να αντιμετωπιστούν νέα ψευτοδιλήμματα και εκβιασμοί και κυρίως για να βγει ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ».
