Tις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την τροπολογία που φέρνει προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση και αφορά τον αποκλεισμό νεοναζιστικών κομμάτων από το Κοινοβούλιο σχολίασαν κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου.
Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «προτιθέμεθα να συζητήσουμε στη βάση της δικής μας πρότασης ή ακόμη και της πρότασης Αλιβιζάτου», προσθέτοντας ότι «μένει να φανούν βεβαίως και οι προθέσεις της κυβέρνησης».
Η κ. Γεροβασίλη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρει σοβαρότατες ευθύνες για το γεγονός ότι εισάγει τη συγκεκριμένη τροπολογία λίγο πριν από τις εκλογές, τονίζοντας ότι «επί τρία χρόνια, μέσα από τη φυλακή ο καταδικασμένος Κασιδιάρης δρα πολιτικά, ανενόχλητος. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να έχει λυθεί από το 2021. Και δεν συνέβη». Κατέληξε λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός να συζητήσει μια τροπολογία «η οποία δεν περιέχει γενικεύσεις που επιτρέπουν τη διολίσθηση στη θεωρία των δύο άκρων και στοχεύει ξεκάθαρα σε νεοναζιστικά και ρατσιστικά κόμματα, χωρίς να προσκρούει στο Σύνταγμα».
Για το ίδιο θέμα είχε τηλεοπτική αντιπαράθεση ο Πάνος Σκουρλέτης με τον Αδωνι Γεωργιάδη σε εκπομπή του «Action 24», με τον υπουργό να επικαλείται ανιστόρητους ισχυρισμούς εξισώνοντας τον ναζισμό με τον κομμουνισμό. «Ο Γεωργιάδης λέει ότι ο κομμουνισμός είναι το ίδιο με τον ναζισμό. Να το βάλετε και στο πρόγραμμά σας αυτό, να ξέρει ο κόσμος, αν ο μη γένοιτο ξαναβγείτε, τι θα κάνετε στην Ελλάδα, ότι μας περιμένει επιστροφή στο καθεστώς του Εμφυλίου», απάντησε χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε ό,τι αφορά την επίμαχη τροπολογία σημείωσε ότι «ο πυρήνας των όποιων ενστάσεων δεν έχει να κάνει με την ανάγκη να μπει φραγμός στο «κόμμα Κασιδιάρη» ή στη Χ.Α. στις εκλογές -σε αυτό συμφωνούμε- αλλά με τον τρόπο που θέλουμε να το κάνουμε, που πρέπει να είναι συμβατός με το Σύνταγμα, έτσι ώστε κάτω από οποιεσδήποτε διαφορετικές συνθήκες, σε έναν άλλο χρόνο, να μη χρησιμοποιηθεί σε απαγορεύσεις για άλλα κόμματα».
Την ίδια ώρα πρεμιέρα έκανε χθες άλλο ένα προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Σε αυτό γίνονται αναφορές στις δεσμεύσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πιο συγκεκριμένα: Διαγραφή μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας με δίκαιο τρόπο ώστε οι μεσαίοι, μικρομεσαίοι και μικροί επιχειρηματίες να πάρουν πραγματική ανάσα. Ενταξη εκ νέου όσων απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019 στις 120 δόσεις και νέα ρύθμιση 120 δόσεων για όσους δεν έχουν ενταχθεί. Προστασία ξανά της α’ κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης.
♦ Εξώδικο στον πρόεδρο της Βουλής έστειλε ο νεοναζί κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού, Ηλίας Κασιδιάρης, ισχυριζόμενος πως είναι αντισυνταγματική η κυβερνητική τροπολογία για το εκλογικό μπλόκο στο μόρφωμα που διοικεί. Σύμφωνα με συνεργάτες του Κωνσταντίνου Τασούλα, το εξώδικο αυτό αποτελεί ομολογία πως το καταδικασμένο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είναι πραγματικός ηγέτης του νεοναζιστικού μορφώματος.
