Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τον εμπαιγμό της κυβέρνησης προς τους πολίτες και τα νοικοκυριά καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης δεν μειώνεται για να μην ωφεληθούν οι πλούσιοι που «καταναλώνουν περισσότερο».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, o Κωνσταντίνος Κυρανάκης που προφανώς συναγωνίζεται σε υπερβολή τις δηλώσεις κορυφαίων υπουργών όπως ο Θεόδωρος Σκυλακάκης που είχε πει ότι «δεν μειώνουν τον ΕΦΚ στα καύσιμα για να μην ευνοηθούν οι πλούσιοι», είπε συγκεκριμένα:

«Προφανώς και όλοι θα θέλαμε ο ΦΠΑ να είναι χαμηλότερος. Τι συμβαίνει όμως εδώ; Ναι, ο πλούσιος και ο φτωχός – δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις αλλά ας τις χρησιμοποιήσω και εγώ για την οικονομία της συζήτησης – έχουν διαφορά στην κατανάλωση. Δηλαδή τι συμβαίνει εδώ; Θα πληρώσουν μεν τον ίδιο φόρο στα μακαρόνια, όμως ένας πλούσιος που έχει περισσότερα χρήματα θα καταναλώσει και περισσότερο. Άρα η μεγαλύτερη κατανάλωση, τα περισσότερα πακέτα μακαρόνια, να το πω έτσι, αποδίδουν παραπάνω ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία από τα οποία επιλέγει η κυβέρνηση να ενισχύσει αδύναμους και μεσαία τάξη».

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «ο κ. Κυρανάκης επιβεβαιώνει πως όταν νεοφιλελευθερισμός συναντά τη γελοιότητα εμφανίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Μέχρι τώρα ξέραμε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν μειώνει τον ΕΦΚ στα πιο ακριβά καύσιμα της Ευρώπης, για να μην ευνοηθούν οι πλούσιοι που έχουν Καγιέν», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: 

«Σήμερα μάθαμε από τον κ. Κυρανάκη πως δεν μειώνει και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, γιατί οι πλούσιοι καταναλώνουν περισσότερα μακαρόνια και έτσι με τα αυξημένα έσοδα από τον ΦΠΑ η κυβέρνησή του βοηθά όσους δεν μπορούν να ψωνίσουν λόγω ακρίβειας, που προκύπτει και από τον ΦΠΑ!»

«Το μόνο που τους έχει μείνει να πουν είναι ότι έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη για να τα παίρνουν από όσους έχουν βίλες και να κάνουν κοινωνική πολιτική. Συμπέρασμα: όταν ο νεοφιλελευθερισμός συναντά τη γελοιότητα εμφανίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση.