Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ταύτιση απόψεων και θέσεων κυβέρνησης-δανειστών καταγγέλλει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις και κάνει λόγο για επανάληψη του γνωστού έργου των «κακών» τροϊκανών που πιέζουν και των «καλών» υπουργών που δεν θέλουν, αλλά αναγκάζονται να πάρουν αντιλαϊκά μέτρα. Η τακτική του Περισσού παραμένει η δοκιμασμένη, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις που δεν σταματούν παρά το προχωρημένο θέρος. Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΜΕ διοργανώνει σήμερα στις 10 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος ως απάντηση στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, προφανής στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. είναι να «καταπιεί» ο λαός το τρίτο μνημόνιο και για να το πετύχει επαναλαμβάνει την τακτική των προκατόχων της, που προσπαθούσαν να αποφύγουν τα σκληρά μέτρα, όμως στο τέλος υποχρεώνονταν να τα αποδεχτούν.

Η αλήθεια -κατά τον Περισσό- είναι τελείως διαφορετική, καθώς όπως υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του, «κουαρτέτο και κυβέρνηση βρίσκονται από την ίδια πλευρά του τραπεζιού, υπηρετώντας τον «μονόδρομο» της Ε.Ε. και του κεφαλαίου». «Γι’ αυτό και οι δυο», συμπληρώνει το ΚΚΕ, «διαπραγματεύονται μέτρα που θυσιάζουν το λαό στον βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».

Στο μεταξύ, στο σημερινό κάλεσμά της στην πλατεία Κλαυθμώνος η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους «χωρίς κανέναν εφησυχασμό» να δώσουν αγωνιστική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ, «που βασανίζουν και πτωχεύουν τον λαό».

Κατά το ΠΑΜΕ, η ελπίδα βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα και στη συμπόρευση με το ταξικό κίνημα για την ανατροπή του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και την αποδέσμευση της χώρας από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.