Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε πανικό φαίνεται πως βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου μετά το διπλό χτύπημα της επιτροπής PEGA, η οποία ελέγχει τις υποθέσεις κακόβουλων λογισμικών, ανάμεσά τους και το μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών στη χώρα.

Η κυβέρνηση, με τις βαριές πλάτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, φαίνεται ότι επιχειρεί ακόμη μια σειρά μεθοδεύσεων, καθώς η PEGA φαίνεται ότι στην επικείμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα (αρχές Νοεμβρίου) ζήτησε να δει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τέως γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη και τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο, τα πρόσωπα, δηλαδή, εκείνα, που η Ν.Δ. απέρριψε να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Στο στόχαστρο των επιθέσεων, στις οποίες πρωτοστατεί ο ίδιος ο πρόεδρος της PEGA, μέλος του ΕΛΚ, βρέθηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφότου απάντησε διαδικτυακά, μίλησε στον Ρ/Σ 105,5 στο Κόκκινο καταγγέλλοντας «βόρβορο επιθέσεων και ψεμμάτων» και υπογραμμίζοντας ότι η αντίδραση του Jeroen Lenaers ήρθε επειδή  «προφανώς του τράβηξαν τ’ αυτί από το ΕΛΚ».

Σημειώνει, παράλληλα, ότι «τροπή είναι να λέει κανείς ψέματα για να συγκαλύψει ένα σκάνδαλο. Ντροπή είναι να πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη ένας πρωθυπουργός που παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους του και δημοσιογράφους, μετατρέποντας την ΕΥΠ σε δικό του μαγαζί, ανεξέλεγκτο, και να παριστάνει ότι δεν ήξερε. Ντροπή είναι να βγαίνουν στελέχη της ΝΔ και να υπερασπίζονται ότι δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν για τις παρακολουθήσεις»  και προσθέτει «ο Πρόεδρος της PEGA ο κ. Λένερς, που προφανώς του τράβηξαν τ’ αυτί από το ΕΛΚ, είναι ο ίδιος που στις 14 Σεπτεμβρίου συνέταξε επιστολή προς την κα Μέτσολα, ζητώντας από το Προεδρείο του Ε/Κ να εγκρίνει την αποστολή της εξεταστικής επιτροπής στην Ελλάδα».

«Όλος αυτός ο βόρβορος των επιθέσεων και των ψεμάτων αποτελεί τίτλο τιμής για εμένα γιατί αποδεικνύει ότι με αρχές κάνω τη δουλειά μου. Αυτό εκτιμάται και από τον κόσμο που με έβγαλε πρώτο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και από τους ευρωβουλευτές που με επανεξέλεξαν για 4η συνεχόμενη φορά Αντιπρόεδρο του Ε/Κ με 75%. Μπορεί να ενοχλεί τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Πλεύρη και τους δικούς τους, αλλά για εμένα οι επιθέσεις αυτές είναι τίτλος τιμής» καταλήγει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Οι επιθέσεις συνεχίζονται

Τον χορό τον πυρών κατά του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεχίζει, εκ μέρους της Ν.Δ., η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με την «γαλάζια» ευρωβουλευτή να προβαίνει σε δήλωση επισημαίνοντας:

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης συνεχίζει την εκστρατεία παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας του κόμματός του. Έφτασε χθες στο σημείο να διαρρεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό επεξεργασία εσωτερικό έγγραφο της Επιτροπής PEGA, με σκοπό να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη για τον ίδιο και το κόμμα του. Το μόνο που κατάφερε ήταν να διαψευστεί κατηγορηματικά και στη συνέχεια να αποδοκιμαστεί δημόσια από τον πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Jeroen Lenaers. Για πολλοστή φορά, τα fake news του κ. Παπαδημούλη, που στόχο έχουν να εκθέσουν διεθνώς τη χώρα μας, εκθέτουν πρωτίστως τον ίδιο που αδυνατεί, δυστυχώς, να αντιληφθεί τον θεσμικό του ρόλο, ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».


►Το χρονικό της υπόθεσης

Υποκλοπές: Μεθοδεύσεις ΕΛΚ και Ν.Δ. μετά τη διπλή «βόμβα» από την PEGA

H PEGA ζητά να δει όσους… απέρριψε η Εξεταστική της Βουλής

PEGA καλεί Europol για το «Κυριάκος Gate»