Τον επικοινωνιακό τρόπο με τον οποίο επιλέγει η κυβέρνηση να διαχειρίζεται την πανδημία και σε αυτή τη φάση της στηλιτεύει το Κίνημα Αλλαγής, εντοπίζοντας ότι ο κίνδυνος και λόγω μεταλλάξεων παραμένει μεγάλος και παράλληλα τα όποια μέτρα εξαγγέλλονται δεν πρόκειται να δώσουν λύση. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε χθες η Φώφη Γεννηματά, καλώντας τη Ν.Δ. να εγκαταλείψει την επικοινωνία και να ασχοληθεί με την ουσία.
«Η σοβαρότητα του κινδύνου με τη μετάλλαξη απαιτεί υπεύθυνους χειρισμούς και όχι απλά επικοινωνιακή διαχείριση. Η κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει επιτέλους τα επικοινωνιακά σόου, που έχουν αρχίσει και εκθέτουν τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι οι εξαγγελίες των υπουργών θα μείνουν ανεφάρμοστες και οι απειλές που εκτοξεύουν δεν θα δώσουν διέξοδο.
«Χρειάζεται συνεργασία με τους ανθρώπους της αγοράς, αλλά και επιτάχυνση των εμβολιασμών με ενημέρωση, υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και κινητές μονάδες» ήταν η πρόταση της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που κατέληξε επαναλαμβάνοντας -με μια ελαφριά δόση ειρωνείας- την προτροπή της προς την κυβέρνηση να καταπιαστεί με τη δουλειά και να αφήσει το θέαμα.
Στο μεταξύ, συνεχίζοντας τις επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους και παρά τις χθεσινές ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, η κ. Γεννηματά βρέθηκε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να εκφράσει για ακόμη μία φορά τη στήριξη της Χαριλάου Τρικούπη στον αγώνα για να διατηρηθούν ζωντανά τα ναυπηγεία και ανέπαφες οι θέσεις εργασίας. «Είμαστε εδώ, γιατί θεωρούμε ότι τα ναυπηγεία, η δουλειά και η προοπτική σας βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή. Θέλουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε δίπλα σας. Θα πιέσουμε την κυβέρνηση μέχρι να έχουμε επιτέλους αποτελέσματα», σημείωσε.
Στη συνέχεια, το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό με πρώτη υπογράφουσα τη Φώφη Γεννηματά και αντικείμενο την έλλειψη εθνικού σχεδίου για τη ναυπηγική βιομηχανία και την αβεβαιότητα που καλλιεργεί η κυβέρνηση για την τύχη των ναυπηγείων της χώρας, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτόν ασκείται πίεση προς το Μαξίμου αλλά και θα μπορέσουν να δοθούν απαντήσεις και δεσμεύσεις για το κρίσιμο αυτό εθνικό και εργασιακό ζήτημα.
