Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Νέες βολές κατά της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε -και μετά τα επεισόδια της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη- το Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας αμφότερες πλευρές για τη διαμόρφωση μιας τεχνητής σύγκρουσης και μια επικίνδυνη όξυνση μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

«Είχαμε επισημάνει ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση παίζουν με τη φωτιά. Δυστυχώς αυθημερόν επαληθευτήκαμε. Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει την έξαρση της πανδημίας και οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι βυθίζονται στην αβεβαιότητα, η πολιτική ζωή φαντάζει εγκλωβισμένη σε ένα συγκρουσιακό τεχνητό δίπολο», σημείωναν χαρακτηριστικά από τη Χαριλάου Τρικούπη, εγκαλώντας τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιλέγουν ως λύση στα αδιέξοδά τους να διχάσουν την κοινωνία, δίνοντας την εντύπωση μιας πρώιμης εκλογικής αναμέτρησης.

«Ο ένας γιατί αποδεικνύεται αδύναμος και αναποτελεσματικός να διαχειριστεί την υγειονομική και οικονομική κρίση, ο άλλος γιατί επιχειρεί και πάλι να καλύψει την απουσία πολιτικής με την όξυνση και τον λαϊκισμό», εξηγούσε η ίδια ανακοίνωση, χρεώνοντας από τη μια πλευρά ευθύνες για την υπέρμετρη βία της αστυνομίας και από την άλλη ενέργειες «που πυροδοτούν και προσφέρουν έδαφος σε αυτούς που επιδιώκουν την αναταραχή και την αναπαραγωγή της βίας».

Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του (Kontra) αναφέρθηκε στο σκηνικό τεχνητής πόλωσης και μιας ακραίας όξυνσης, «που στήνεται συγκροτημένα και συντεταγμένα το τελευταίο διάστημα, για να μη συζητάμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία, την πανδημία και τις οικονομικές και κοινωνικές της επιπτώσεις». Ο κ. Χριστοδουλάκης καταλόγισε πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση, ενώ σχολιάζοντας ειρωνικά το διάγγελμα Μητσοτάκη τόνισε ότι θέλει να τον συγχαρεί σε σχέση με την αναφορά του ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μας διχάσει, υπογραμμίζοντας ότι «θέλει γενναιότητα να καταγγέλλεις τον εαυτό σου».

Σε πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα κάλεσε όλα τα κόμματα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, επισημαίνοντας (Πρώτο Πρόγραμμα) ότι η πολιτική σύγκρουση δεν περιλαμβάνει χαμένες ανθρώπινες ζωές, σπασμένα πλευρά και κεφάλια, κλομπ και ρόπαλα.

«Η βία δεν είναι παιχνίδι. Ούτε πολιτικό, ούτε κομματικό. Κανείς δεν πρέπει να την υποθάλπει ή να την εκμεταλλεύεται», υποστήριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη το μίσος και η διχόνοια να δώσουν χώρο στην ομοψυχία και την κοινή προσπάθεια.

Επίκαιρη Τσακαλώτου σε Γεραπετρίτη για Κυρανάκη

Προθέσεις «ποινικοποίησης του πολιτικού φρονήματος» καταλογίζει στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τη δημοσιοποίηση από τον κυβερνητικό βουλευτή Κωνσταντίνο Κυρανάκη των προσωπικών δεδομένων του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς στα επεισόδια της Κυριακής στη Ν. Σμύρνη.

«Πώς γνώριζε τα στοιχεία του εν λόγω ξυλοκοπηθέντος ατόμου, τις πολιτικές του πεποιθήσεις και το πού βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες;» διερωτάται στο κείμενό του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας εξηγήσεις από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο κ. Τσακαλώτος καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει εάν ευσταθούν οι καταγγελίες για διαρροή των στοιχείων από τα κεντρικά της Ν.Δ., εάν η ΕΛ.ΑΣ. διατηρεί φακέλους κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων πολιτών και κοινοποιεί τα στοιχεία τους σε βουλευτές ή τρίτους και, τέλος, εάν αναγνωρίζει πως η επίκληση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από τον κ. Κυρανάκη συνιστά παράνομη ενέργεια. «Ο κ. Κυρανάκης παρανόμησε, καθώς δεν σεβάστηκε τους αυστηρούς περιορισμούς της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Τα όσα είπε, αποσκοπούν στην προσπάθεια ποινικοποίησης του πολιτικού φρονήματος κατά παράβαση του Συντάγματος» σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος, ερωτώντας τον υπουργό εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση, εάν θα προχωρήσει σε νόμιμες ενέργειες εναντίον του βουλευτή και εάν θα λάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα.