Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στα σοβαρά λάθη και τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα της νόσου Covid-19 εστιάζει το ΜέΡΑ25, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι το σχέδιο του Μαξίμου δεν είναι υπέρ των πολιτών και της δημόσιας υγείας, αλλά υπέρ της ολιγαρχίας και της εμπορευματοποίησης του αγαθού της υγείας.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας στις 4 Ιανουαρίου 2021 (που δημοσιεύθηκε σήμερα) το κόμμα της αντιπολίτευσης προχωρά σε μια συνολική αποτίμηση στα «έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας, επισημαίνοντας αρχικά ότι το Μαξίμου κινείται σε δύο βασικούς άξονες: την καταστολή και την επικοινωνιακή προπαγάνδα/διαχείριση.

Ακολούθως, το ΜέΡΑ25 εξαπολύει βαρύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης, επειδή η τελευταία: 

  • επέλεξε συνειδητά να μην ενισχύσει το ΕΣΥ στο μεσοδιάστημα των δύο κυμάτων της πανδημίας, καθώς και να μην προχωρήσει στη δημιουργία δικτύου επαναλαμβανόμενων μαζικών τεστ για στοχευμένες παρεμβάσεις
  • δεν κούρεψε οφειλές (παρά έδωσε αναστολές) ούτε έδωσε άμεσες ενισχύσεις (αλλά δάνεια)
  • δεν έκανε τίποτα για την τήρηση των μέτρων στους χώρους εργασίας
  • άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα πραγματικό μέτρο
  • δεν ενίσχυσε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • άνοιξε τον τουρισμό με όρους «ολιγαρχίας», χωρίς μέτρα και με παράλογες αποφάσεις, με αποκορύφωμα την υπακοή στον εκβιασμό πολυεθνικών κολοσσών του παγκόσμιου τουρισμού.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σχέδιο. Απλώς το σχέδιο που έχει δεν είναι υπέρ των πολιτών, δεν είναι υπέρ της δημόσιας υγείας, δεν είναι υπέρ της κοινωνικής ευημερίας, δεν είναι υπέρ των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και φυσικά, δεν είναι υπέρ των εργαζομένων. Είναι σχέδιο υπέρ της ολιγαρχίας, υπέρ της εμπορευματοποίησης του αγαθού της υγείας, υπέρ της ευημερίας των μεγάλων και του αφανισμού των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών. Είναι η εργαλειοποίηση της πανδημίας για το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων», τονίζει χαρακτηριστικά το ΜέΡΑ25, που ακολούθως αναφέρεται και στο θέμα του εμβολιασμού.

Όπως υπογραμμίζει, το χρονικό διάστημα μέχρι την επίτευξη ανοσίας του πληθυσμού θα είναι μεγαλύτερο από το αρχικά εξαγγελλόμενο, με την κυβέρνηση να βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση και να είναι έκθετη, καθώς δεν έχει κανένα εναλλακτικό σχέδιο προμήθειας εμβολίων για τη χώρα μας.