ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Νόρα Ράλλη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δεν είναι μία ούτε δύο οι καταγγελίες πως τα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας δεν απαντούν ποτέ, ότι ιδιωτικά θεραπευτήρια (και) στη Δυτική Αττική έχουν κρούσματα κορονοϊού και δεν ενημερώνουν αλλά και να ενημερώνουν πάλι η Πολιτική Προστασία δεν απαντά ποτέ, παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση αυτό που απαντά μέσω όχι του υπουργού Υγείας, όχι του κ. Χαρδαλιά, αλλά του κ. Χρυσοχοΐδη είναι πως «κανείς δεν θα κάνει του κεφαλιού του. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγιστούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι – σπίτι… Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί».

Ο κ. Χαρδαλιάς βγήκε μόλις προχθές (παρότι οι συγκεκριμένες περιοχές είναι στο «κόκκινο» ως προς την έξαρση της πανδημίας πάνω από μία εβδομάδα) για να επιβάλει καθολικό εγκλεισμό (απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα κ.ά.) σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα.

«Ο λαός βλέπει την κυβέρνηση να κάνει συσκέψεις, αλλά να μη λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς, να μην αναλαμβάνει την ευθύνη της ιδιαίτερης φροντίδας που απαιτείται σε υποβαθμισμένες περιοχές, να συνεχίζει να αφήνει αθωράκιστο το Θριάσιο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής της Δυτικής Αττικής» τονίζει το ΚΚΕ.

Ιδιαίτερη έμφαση το Κομμουνιστικό Κόμμα δίνει στους χώρους εργασίας (καθώς ειδικά σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν μεγάλες βιομηχανικές μονάδες): «Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης δεν είναι να προστατεύσει την υγεία των εργαζομένων και του λαού, αλλά να διασφαλίσει -ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες- την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή» λέει συγκεκριμένα και ξεκαθαρίζει όσον αφορά τη Ν.Δ. ότι αν ήταν στην προτεραιότητά της η υγεία των εργαζομένων και του λαού:

■ Θα έπαιρνε μέτρα στους χώρους δουλειάς που έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

■ Θα άκουγε τους εργαζόμενους του Θριάσιου Νοσοκομείου, θα στελέχωνε τα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας της περιοχής, θα έπαιρνε μέτρα έκτακτης ενίσχυσής τους, καθώς σχεδόν σε όλα τα Κέντρα Υγείας είχαμε επιβεβαιωμένα κρούσματα, άρα και ελλείψεις στο ήδη υποστελεχωμέο ανθρώπινο δυναμικό.

■ Δεν θα επέτρεπε την εργοδοτική τρομοκρατία, κάτω από την πίεση της οποίας έχουμε απόκρυψη των κρουσμάτων. Επιπλέον, τα όποια τεστ γίνονται σε χώρους εργασίας με συνωστισμό να είναι αποσπασματικά και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι που νοσούν ή χρειάζεται προληπτικά να μπουν σε καραντίνα, να παραμένουν απροστάτευτοι.

Το ΚΚΕ φαίνεται πως πρόκειται να σηκώσει ψηλά το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή έξαρσης της πανδημίας αναφέρθηκε κατευθείαν στους χώρους εργασίας και έθιγε συνεχώς το ζήτημα της προστασίας των εργαζομένων ειδικά όσων δεν μπορούσαν να εργαστούν από το σπίτι τους και ήταν εκτεθειμένοι και στον ιό και στην «κυβερνητική ανευθυνότητα».

Ωστόσο, ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις απαλλάσσονται των ευθυνών τους για το ΚΚΕ: «Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στη Δυτική Αττική ζουν μόνιμα σε μια “έκτακτη κατάσταση”, με διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων» τονίζει. «Είναι καταδικασμένοι να ζουν στην “πίσω αυλή” της Αττικής, με τον καρκίνο του ΧΥΤΑ Φυλής, με αποθήκες επικίνδυνων αποβλήτων, με την ανεξέλεγκτη δράση των ομίλων που δραστηριοποιούνται γύρω και μέσα στον οικιστικό ιστό που προκαλούν ρύπανση του περιβάλλοντος, μόνιμο κίνδυνο βιομηχανικών ατυχημάτων και επιβαρύνουν την υγεία του λαού της περιοχής».

«Γι’ αυτό η κυβέρνηση της Ν.Δ. αντί να δείχνει την πυγμή της στο λαό της Δυτικής Αττικής, καλό θα ήταν να τη δείξει στους επιχειρηματικούς ομίλους που κάνουν λάστιχο τα μέτρα προστασίας, για να εξασφαλίζουν την κερδοφορία τους και να πάρει έστω και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα» καταλήγει.