Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι μόνο η αρχή, τονίζει σε ψήφισμά της η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 κατά τη διάρκεια των εργασιών της, τις οποίες άνοιξε χθες ο Γιάνης Βαρουφάκης με ομιλία του και οι οποίες θα ολοκληρωθούν το βράδυ με την εκλογή του συντονιστή της ΚΕ και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

Όπως σημειώνει το κείμενο του ψηφίσματος, το κόμμα θα είναι την Τετάρτη «έξω από το Δικαστήριο, αναμένοντας μαζί με όλες και όλους τους αντιφασίστες την καταδίκη των δολοφόνων της “Χρυσής Αυγής”».

«Καθώς αναμένουμε με κομμένη την ανάσα την καταδίκη των δολοφόνων της “Χρυσής Αυγής”, δεν ξεχνάμε την πολιτική επιτυχία τους. Μπορεί, ευτυχώς, να μην τους βλέπουμε πια στα έδρανα της Βουλής, όμως οι βασικές ιδέες που εκείνοι εισήγαγαν στην Βουλή όχι μόνο παραμένουν εντός του Κοινοβουλίου αλλά και πρωταγωνιστούν στο κυρίαρχο αφήγημα κομμάτων εξουσίας».

Το ΜέΡΑ25 εκτιμά ότι «αν η “Χρυσή Αυγή” δεν είχε απήχηση στους “νοικοκυραίους”, θα τόλμαγαν ποτέ το 2012 οι υπουργοί, τότε, του ΠΑΣΟΚ κκ. Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος να παραβιάσουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα διασύροντας οροθετικές γυναίκες για να “προστατεύσουν”, δήθεν, τους “νοικοκυραίους” που μίσθωναν τα καχεκτικά κορμιά τους;».

Επίσης στο ψήφισμα αναφέρεται το εξής: «Αν η “Χρυσή Αυγή” δεν είχε στοχοποιήσει τους μετανάστες στις γειτονιές μας, θα τόλμαγε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης να δίνει εντολή στα ένστολα παιδιά μας να παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο “επαναπροωθώντας” ετοιμόρροπες βάρκες γεμάτες κατατρεγμένους;

Ενόψει της απόφασης του Δικαστηρίου, η ΚΕ του ΜέΡΑ 25 επισημαίνει ότι «όταν, όπως ελπίζουμε, αυτή ανακοινωθεί, θα γιορτάσουμε για λίγο αλλά αμέσως μετά θα ξαναρχίσουμε τον αγώνα για να ξηλωθούν οι ιδέες των αυγών του φιδιού από το πολιτικό σύστημα».