Την κατάθεση των στοιχείων που αφορούν στα ληξιπρόθεσμα δάνεια, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ζήτησε σήμερα (Σάββατο) ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στα στοιχεία που ζήτησε από τις τράπεζες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, για το ύψος των «κόκκινων» δανείων και τις ως τώρα ενέργειες διαχείρισης του ζητήματος.
Παράλληλα, ο κ. Παππάς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε ενημέρωση «εκ των υστέρων» από τα τραπεζικά ιδρύματα, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία «έχει ψηφίσει ήδη το αδιαφανές σχέδιο Ηρακλής, δρομολογεί την ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα και προχωρά στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας».
«Η αξίωση για διαφάνεια είναι αυτονόητη… η Βουλή και η κοινωνία δικαιούνται να γνωρίζουν», υπογραμμίζει επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως η πολιτεία «οφείλει να σχεδιάζει και να προστατεύσει» την κοινωνία και την οικονομία από «αρνητικές εξελίξεις και ένα κύμα πλειστηριασμών».
