Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση προκαλούν οι τελικές αλλαγές του Ποινικού Κώδικα. Το κόμμα της Κουμουνδούρου μιλά για «νομοθετικό έκτρωμα» και εστιάζει στο ακαταδίωκτο στελεχών των τραπεζών για υποθέσεις απιστίας.

«Μετά από τόση λάσπη της Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή έγκριτων νομικών και ακαδημαϊκών για την εμβληματική μεταρρύθμιση στον Ποινικό Κώδικα, επιτέλους μπορούν όλοι να καταλάβουν τι είναι αυτό που πραγματικά είχε ενοχλήσει (…). Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν υπέκυψε ποτέ στις πιέσεις να κάνει δώρο στους τραπεζίτες και να ξεπλύνει όλες τις υποθέσεις διαφθοράς» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Και εξηγεί: «Η Ν.Δ., με το νομοσχέδιο που κατέθεσε, εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο στα στελέχη των τραπεζών για υποθέσεις απιστίας. Με λίγα λόγια, καταργεί την αυτεπάγγελτη δίωξη και ο εκάστοτε τραπεζίτης θα μπορεί να διωχθεί ποινικά μόνο εάν ο ίδιος κάνει μήνυση στον… εαυτό του!».

Το κόμμα της Κουμουνδούρου αναφέρεται στις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών «για τα θαλασσοδάνειά τους μέσα στην κρίση» που ο ελληνικός λαός «έχει ξεχάσει πόσες φορές» έγιναν και βάζει στο στόχαστρο τον Κ. Μητσοτάκη που «τώρα έρχεται να ξεπλύνει όλες τις υποθέσεις των τραπεζιτών, αφού, αν αυτό το νομοθετικό έκτρωμα τεθεί σε ισχύ, έστω και για μία ημέρα, ακυρώνονται όλες οι ποινικές διώξεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει αναφέροντας πως περιμένει μια απάντηση: «τη διάταξη αυτή την εισηγήθηκε η Νομοπαρασκευαστική ή τη “φύτεψε” ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τους τραπεζίτες;» και καλεί την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί να νομοθετήσει αυτό το έκτρωμα» και «να το αποσύρει άμεσα».