Για ακόμα μία φορά, η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται με ερωτήματα σχετικά με το θέμα του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι το Μαξίμου οφείλει να δώσει πλέον συγκεκριμένες απαντήσεις.
Επικαλούμενη δημοσιεύματα από τις εφημερίδες «Πρώτο Θέμα» και «Ελεύθερος Τύπος», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση είπε «συνειδητά ψέματα» και τονίζει ότι η Ν.Δ. «δεν θα κουραστεί να ρωτά» το Μαξίμου «μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια».
Σημειώνεται ότι στο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου γίνεται λόγος για ακόμα ένα αεροσκάφος τύπου Φάλκον, που «φέρεται να ανήκει και αυτό στην κρατική εταιρία πετρελαίου της Βενεζουέλας, PDVSA και χαρακτηρίζεται ως κυβερνητικό», το οποίο «σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να πετούσε πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο, πλησίον της Κρήτης, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό, μέχρι στιγμής, αν και εκείνο προσγειώθηκε σε κάποιο ελληνικό αεροδρόμιο».
