«Το προηγούμενο Σύνταγμα των γειτόνων μας μιλούσε για ύπαρξη μειονοτήτων. Το νέο τους Σύνταγμα, που δημιουργήθηκε με βάση τη Συμφωνία των Πεσπών, δεν κάνει λόγο για μειονότητες», τόνισε (Open) o επικεφαλής του Ποταμιού μετά την αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση με αφορμή άρθρο που δημοσιεύτηκε στο BBC το οποίο έκανε λόγο για ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.
«Θέμα μειονότητας, όπως το θέτει το ΒBC, δεν υπάρχει. Υπάρχουν άνθρωποι που υπερασπίζονται κάποιες παραδόσεις, αλλά αυτό δεν τους κάνει μειονότητα, ούτε διεκδικούν τη θέση της μειονότητας. Αισθάνονται και είναι Έλληνες», πρόσθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Επισήμανε ότι «περιμένουμε 10 δισ. από επενδύσεις, που δεν έρχονται λόγω κομματικού κράτους και αναποτελεσματικής πολιτικής», ενώ υπογράμμισε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι συγχωροχάρτι για τον κ. Τσίπρα».
Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο σε όλες τις κάλπες, στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα είναι ποτέ βουλευτής με άλλο κόμμα. «Στη Βουλή θα μπω μόνο με το Ποτάμι», επισήμανε.
Υποστήριξε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. θέλουν να μην έχει εναλλακτικές λύσεις ο κόσμος στο κέντρο. Προσπαθούν να εξαφανίσουν τα υπόλοιπα κόμματα για να αναγκαστούν οι ψηφοφόροι να πάνε είτε αριστερά είτε δεξιά» και κατέληξε: «Αύριο στην Αθηναΐδα θα δείτε το νέο πρόσωπο του Ποταμιού για τις ευρωεκλογές. Θα παρουσιάσουμε 15 υποψηφίους από 15 πόλεις τις Ευρώπης. Όλη η Ευρώπη ένα Ποτάμι».
