Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εγώ... πληρώνω το κόμμα π’ αγαπώ

Αριστερά: Γιάννης Βοϊδονικόλας, πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Α’ Πειραιά και Νήσων, με τον δήμαρχο Γ. Μώραλη. Δεξιά: Μπερδεύτηκε τελείως πολιτικοϊδεολογικά, όχι μόνο σήκωσε τη γροθιά αλλά σήκωσε και την αριστερή γροθιά

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εγώ... πληρώνω το κόμμα π’ αγαπώ

  • A-
  • A+

Στενές επαφές φαίνεται ότι διατηρεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης με τη Ν.Δ., όπως αποδεικνύεται μετά το δημόσιο «ευχαριστώ» που εξέφρασε προς το πρόσωπο του εφοπλιστή ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Α' Πειραιά και Νήσων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά –με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη– Γιάννης Βοϊδονονικόλας.

Γιατί ευχαρίστησε ο κ. Βοϊδονικόλας τον εφοπλιστή; Επειδή, απλούστατα, χρηματοδότησε την ανακαίνιση των γραφείων της ΝΟΔΕ, που καλύπτουν 250 τ.μ. στο κέντρο του Πειραιά, αγόρασε τον εξοπλισμό τους και παράλληλα κάλυψε τα ενοίκια ενός χρόνου.

Για όλα τα ανωτέρω ο κ. Βοϊδονικόλας ευχαρίστησε δύο φορές δημόσια τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός – την πρώτη φορά τον προηγούμενο Νοέμβριο όταν έγιναν τα εγκαίνια των νέων γραφείων και τη δεύτερη φορά πριν από λίγες μέρες κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ.

Η ομιλία που έκανε ο κ. Βοϊδονικόλας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της κοπής της πίτας ήταν αποκαλυπτική. Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε πως «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ετοιμάσαμε τα νέα μας γραφεία τα οποία θα είναι το ορμητήριό μας για όλες τις μάχες που θα δώσουμε το 2019, τις οποίες το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, πρέπει να κερδίσει. Παραλάβαμε, πριν 8 μήνες, μία μικρή και κλειστή οργάνωση»!

Εν συνεχεία, απευθυνόμενος στους παρισταμένους αναφέρθηκε στη «βοήθεια των καλών φίλων της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη μας» και έσπευσε να τους ευχαριστήσει όλους, «περισσότερο τον εφοπλιστή, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πρώτο δημοτικό σύμβουλο με τον “Πειραιά Νικητή” και υιό του αείμνηστου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Πειραιά, Μιλτιάδη Μαρινάκη, τον κύριο Ευάγγελο Μαρινάκη, ο οποίος στη μνήμη του πατέρα του καλύπτει όλα τα λειτουργικά έξοδα αυτού του γραφείου».

Με απλά λόγια, ο κ. Βοϊδονικόλας παραδέχτηκε ότι επίσημος χορηγός της ΝΟΔΕ Πειραιά είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αφού φροντίζει να της ανακαινίσει τα γραφεία και να πληρώνει το ενοίκιο, στηρίζοντας προφανώς τη Ν.Δ. στις... οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει με τα προβληματικά της δάνεια. Μάλιστα, ο κ. Βοϊδονικόλας πρόσθεσε ότι ο κ. Μαρινάκης «μας ενημέρωσε ότι θα είναι κοντά μας σε ό,τι χρειαστούμε».

«Οι δημόσιες ευχαριστίες του γραμματέα της Ν.Δ. στον Πειραιά κ. Βοϊδονικόλα προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την κάλυψη των ενοικίων, του εξοπλισμού και της ανακαίνισης των τοπικών γραφείων της Ν.Δ. αποτελεί καραμπινάτη ομολογία διαπλοκής που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις οικονομικές σχέσεις του κόμματός του με τον εν λόγω επιχειρηματία. Αναρωτιόμαστε αν με τέτοιες “χορηγίες” έχει καταφέρει τελικά να μειώσει τα έξοδα του κόμματός του», ανέφερε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση για να ακολουθήσει η αντίδραση της Ν.Δ. μέσω διαρροών.

Μια αντίδραση που μάλλον δοκιμάζει τα όρια της κοινής λογικής, όταν σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει καμία διαπλοκή εν προκειμένω και ότι: «Διαπλοκή σίγουρα δεν είναι τα ΔΗΜΟΣΙΑ ευχαριστήρια της ΝΟΔΕ Πειραιά επειδή ένας επιχειρηματίας –και εν προκειμένω ο Βαγγέλης Μαρινάκης– έκανε επίσης ΔΗΜΟΣΙΑ μια δωρεά στη μνήμη του βουλευτή πατέρα του».

Προφανώς για τη Ν.Δ. δεν υπάρχει θέμα στη χορηγία Μαρινάκη, ενώ δεν σχολιάζει καθόλου το γεγονός ότι ο εφοπλιστής –σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του προέδρου της ΝΟΔΕ– θα βρίσκεται κοντά τους σε ό,τι τον χρειαστούν.

Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει η Ν.Δ. Πίσω από το συγκεκριμένο πρόσωπο, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, υπάρχει πολιτικό παρασκήνιο.

Τον περασμένο Νοέμβριο κι ενώ η Ν.Δ. είχε εγκλωβιστεί στο θέμα της υποψηφιότητας που θα επέλεγε για τον Δήμο Πειραιά, ο Γιάννης Βοϊδονικόλας προσχωρούσε στον συνδυασμό του νυν δημάρχου Γιάννη Μώραλη, ο οποίος στηρίζεται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Την ίδια ώρα, όμως, ήδη εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Μώραλη ήταν και ένας άλλος Βοϊδονικόλας, ο Σταύρος, συγγενής του πρώτου.

Για να μη δημιουργηθούν λοιπόν προβλήματα, ο Σταύρος Βοϊδονικόλας παραιτήθηκε και πλέον είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γιώργο Πατούλη της Ν.Δ. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες σε σχετική εκδήλωση του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη, ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλεσε τους παριστάμενους να στηρίξουν τον Σταύρο Βοϊδονικόλα στις επικείμενες εκλογές.

Αν στα ανωτέρω προσθέσουμε και τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν την περασμένη άνοιξη, περίοδο κατά την οποία διεξήχθησαν οι εκλογές στη ΝΟΔΕ Πειραιά, αντιλαμβανόμαστε το κλίμα και πώς αναπτύσσονται οι «στενές» σχέσεις που οδήγησαν στη... δωρεά.

Ειδικότερα, είναι πολλά τα δημοσιεύματα από τα πειραιώτικα sites για το «ρεύμα» που είχε ο Γιάννης Βοϊδονικόλας έναντι του αντιπάλου του Ηλία Μάκρα, και έκαναν λόγο για φωνές εντός της Ν.Δ. που διαμαρτύρονταν για ευθεία παρέμβαση στις εκλογές, υπέρ του Γιάννη Βοϊδονικόλα, από το περιβάλλον Μώραλη.

Εξίσου έντονη κριτική είχε δεχτεί ο ίδιος ο κ. Βοϊδονικόλας από γαλάζια στελέχη επειδή έσπευσε να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Μώραλη, δίχως να περιμένει την επίσημη υποψηφιότητα της Ν.Δ.

Αν μη τι άλλο, ένα πράγμα είναι σίγουρο: όποτε η πολιτική επικαιρότητα αφορά τον Πειραιά, η Ν.Δ. πέφτει σε μια πρωτόγνωρη αμηχανία.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Εχασε την μπάλα η Ν.Δ. στον Πειραιά
Ο Βασίλης Κορκίδης, που θα ήταν υποψήφιος της Ν.Δ. και αποσύρθηκε, τάχθηκε τώρα υπέρ του Μώραλη και δήλωσε τη στήριξή του στον Βαγγέλη Μαρινάκη ● Με ποια φράση σχολίασε τις δηλώσεις Κορκίδη ο υποψήφιος του...
Εχασε την μπάλα η Ν.Δ. στον Πειραιά
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Μώραλης - Βλαχάκος οι μονομάχοι του Πειραιά
Με τον Νίκο Βλαχάκο θα αναμετρηθεί την επόμενη Κυριακή ο νυν δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, επιδιώκοντας την επανεκλογή του σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας.
Μώραλης - Βλαχάκος οι μονομάχοι του Πειραιά
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Προεκλογικό δώρο από Μητσοτάκη
Στον απόηχο της διακαναλικής συνέντευξης Μητσοτάκη η κυβέρνηση τρίβει τα χέρια της καθώς δεν περίμενε ένα τέτοιο αναπάντεχο προεκλογικό δώρο δέκα μέρες πριν από τις κάλπες. Η αγωνία της Ν.Δ. να διαψεύσει τα...
Προεκλογικό δώρο από Μητσοτάκη
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Μαρινάκης σε ρόλο αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης
Την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι παραπέμπεται οριστικά σε δίκη για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με μια αμιγώς πολιτική ομιλία, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Μαρινάκης σε ρόλο αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ν. Μπελαβίλας: Χαιρετίζουμε την έξοδο Κόκκαλη από το σκοτεινό τούνελ
«Χαιρετίζουμε την έξοδο του Πέτρου Κόκκαλη, από αυτό το σκοτεινό τούνελ» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για τον νεοφιλελευθερισμό και...
Ν. Μπελαβίλας: Χαιρετίζουμε την έξοδο Κόκκαλη από το σκοτεινό τούνελ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Μώραλης: Υπεράνω κομμάτων ο Ολυμπιακός
Με μια εκτενή ανακοίνωση απάντησε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του και οι πρόεδροι των 5 δημοτικών κοινοτήτων στον Πέτρο Κόκκαλη και στα όσα ανέφερε αυτός στη...
Μώραλης: Υπεράνω κομμάτων ο Ολυμπιακός

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας