Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Για ακόμη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το πάγιο αίτημα του για εκλογές υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές προκειμένου να αποκτήσει μια καλύτερη κυβέρνηση «που θα αναλάβει την πραγματική ιδιοκτησία των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για να βγάλει την Ελλάδα από αυτό το χάλι».

Σε συνέντευξη στο Bloomberg ο ίδιος είπε το εξής: «Δεν έχω τρόπο να εξαναγκάσω να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνέντευξή του στις Βρυξέλλες. «Πάντως, είμαι πεπεισμένος ότι εάν γίνονταν τώρα θα κερδίζαμε».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τα «υπερβολικά» δημοσιονομικά μέτρα που ζητούν οι πιστωτές για το 2019 και το 2020.

Σε αυτό το σημείο εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης ισχυριζόμενος ότι «ο κ. Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι. Ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία άρα εξαρτάται από τον ίδιο να φέρει αποτελέσματα». 

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ν.Δ. θα προωθήσει ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και θα αποφύγει δεσμεύσεις που δεν μπορεί να τηρήσει. Θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους και θα επιδιώξει ιδιωτικοποιήσεις, που στέλνουν το μήνυμα η Ελλάδα είναι ανοικτή για τις επιχειρήσεις.

Σε δημοσιονομικό επίπεδο, το κόμμα προσπαθεί να πείσει τους πιστωτές ότι χρειάζονται χαμηλότεροι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, δήλωσε ο ίδιος. Ενώ υπάρχει ακόμα λίπος στο δημόσιο τομέα, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα χρειάζεται χαμηλότερους φόρους», σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ακόμα κι αν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα θα σέρνεται», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων διότι έχουμε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση. Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο οποίο δεν πιστεύει».