Βολές σε «σκοτεινά» κατά τον ίδιο πρόσωπα εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος σε χθεσινή του συνέντευξη, για τον ρόλο που διαδραμάτισαν «κατά της χώρας μας», εκτιμώντας παράλληλα ότι και λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική, οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ελλάδα στην παρούσα φάση της κρίσης.
Στο στόχαστρο του υπουργού Αμυνας μπήκε πρωτίστως ο Πολ Τόμσεν. «Αλλα έλεγε μέσα στο Eurogroup και άλλα έξω. Επισκέφθηκε την Ελλάδα από το καλοκαίρι πριν μπούμε στο μνημόνιο και ήταν με τον Γιώργο Παπανδρέου στην Πάρο.
[…] Κάποια στιγμή η ιστορία θα αποκαλύψει ποιοι έχτισαν όλη αυτήν την περιπέτεια, με πρώτο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο, αντί η Ν.Δ. να τον βάλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, πήγε και έγινε συνεταίρος του. Αυτό το έγκλημα καταλογίζω στον Σαμαρά και αυτό το έγκλημα συνεχίζει και ο κ. Μητσοτάκης».
Ανέφερε ότι «ο Τόμσεν και ο Σόιμπλε ήταν ομάδα από την αρχή και παραμένουν ομάδα και βρήκαν Ελληνες συνεργούς, πρώτα πρώτα τον Γιώργο Παπανδρέου, με τη συγκεκριμένη πολιτική που άσκησε και την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων, για να οδηγήσει τη χώρα εκεί όπου την οδήγησε».
Ερωτηθείς για τον πρώην υπουργό Οικονομικών είπε ότι «ο Βαρουφάκης απεδείχθη στο τέλος και εκείνη τη νύχτα στις Βρυξέλλες ότι ήταν με το μέρος του Τόμσεν και του Σόιμπλε.
Οταν μας είπε ότι θα αποδεχθεί το σχέδιο Σόιμπλε και ο πρωθυπουργός αποφάσισε να τον απομακρύνει και με παρέμβαση του προέδρου Ομπάμα και του προέδρου Ολάντ κατατέθηκε η δική μας πρόταση και μπήκαμε σε αυτόν τον συμβιβασμό και πήραμε την έγκριση του ελληνικού λαού τον Σεπτέμβριο, ήταν καθοριστικό το ποιοι ήταν με ποια πλευρά».
Διευκρίνισε ότι «ο Βαρουφάκης δεν το έκανε αυτό γιατί ήταν μέλος μιας συμμορίας. Είχε προσωπική πολιτική».
