ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Δημήτρης Ψαρράς
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ηταν αναμενόμενο, καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές, να επαναλαμβάνουν μονότονα ο κ. Μητσοτάκης και οι επιτελείς τους τη συκοφαντία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ότι δήθεν «κλείνουν το μάτι» στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής και στον Κασιδιάρη.

Για τη σοβαρότητα αυτού ισχυρισμού έχουμε αναφερθεί αναλυτικά. Μόνο που αυτή τη φορά –και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη–, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει το όνομα της Μάγδας Φύσσα, για να υποστηρίξει όσα έλεγε σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα.

Για όσους έχουν στοιχειώδη επαφή με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, είναι προφανές ότι καμιά Δεξιά δεν νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί το όνομα της Μάγδας. Με τη συνεπή στάση της επί μια δεκαετία, η μητέρα του Παύλου Φύσσα έχει αποκλείσει κάθε είδους μικροκομματική εκμετάλλευση της ίδιας και της οικογένειάς της, από όλες τις πλευρές. Αλλά πού να τα ξέρει αυτά ο κ. Μητσοτάκης, οι επιτελείς του και τα φιλικά προς αυτόν μέσα ενημέρωσης, που δεν πάτησαν ούτε μια φορά στο δικαστήριο επί τόσα χρόνια;

Γι’ αυτόν τον λόγο, η αναφορά Σκέρτσου είναι μια ακόμα αθλιότητα απ’ αυτές που σωρεύει το Μέγαρο Μαξίμου στο όνομα της πάση θυσία εκλογικής επικράτησης. Βέβαια, άθελά του, ο κ. Σκέρτσος ομολόγησε τις προθέσεις του, εφόσον στην ίδια φράση ταύτισε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, μίλησε για τα «άκρα που συναντώνται», παρέχοντας έτσι μια πρώτης τάξης υπηρεσία στους εναπομείναντες οπαδούς των Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη – Λαγού. Αλλά τι να περιμένουμε από το κόμμα του κ. Αθανασίου, που χαρακτήρισε τον επ’ ολίγον αρχηγό του κόμματος Κασιδιάρη «βαθύτατα δημοκρατικό»;

Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, η όψιμη «αντιναζιστική» του μεταμφίεση είναι ατελής. Γιατί είναι εκείνος που στην ολομέλεια της Βουλής επέμενε επί χρόνια ότι «η μήτρα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας είναι η μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς», λησμονώντας τάχα τη δράση της Χρυσής Αυγής (23.11.2018).

Και χρειάστηκε τότε να τον βάλει στη θέση του ο Αλέξης Τσίπρας: «Κάνετε διπλό λάθος, διότι γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι νεκροί υπήρξαν και από τις δύο πλευρές του ιδεολογικού χάρτη και όχι μόνο όποτε σας συμφέρει. Αναφέρθηκα στον Παύλο Φύσσα, θα αναφερθώ και σε άλλες περιπτώσεις, γιατί για εμάς δεν έχει σημασία μόνο αν είναι Ελληνας αυτός που επλήγη. Τα “τάγματα εφόδου” της Χρυσής Αυγής έχουν θύματα μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και είχαμε και νεκρούς. Ομως, θα αναφερθώ και στο πρόσφατο παρελθόν, διότι για εμάς όση αξία έχει το αίμα πολιτικών προσώπων που έπεσαν από τρομοκρατικές ενέργειες –απόλυτα καταδικαστέες από εμάς και πιστεύω από όλο τον πολιτικό κόσμο–, οι οποίοι βρίσκονταν στο ιδεολογικό πολιτικό φάσμα όχι της Αριστεράς, άλλη τόση αξία έχει και το αίμα του Νίκου Τεμπονέρα, κύριε Μητσοτάκη».

Και, λίγους μήνες νωρίτερα, μετά την άγρια επίθεση ακροδεξιών «Μακεδονομάχων» εναντίον του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης έβγαζε πάλι λάδι τον τραμπουκισμό της Ακροδεξιάς: «Μου έκανε πολλή εντύπωση, κύριε Τσίπρα, το tweet το οποίο κάνατε μετά την επίθεση στον κ. Μπουτάρη, στο οποίο είπατε ότι αυτοί που επιτέθηκαν δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Τι εννοείτε δηλαδή;» (23.5.2018).

Φυσικά, έλαβε αμέσως την απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα: «Σας πείραξε που χαρακτήρισα τους δράστες “ακροδεξιούς τραμπούκους”. Γιατί σας χαλάει το αφήγημα, το κυρίαρχο αφήγημα. Σας θυμίζω, λοιπόν, τι είπατε σε διεθνές έγκυρο περιοδικό: Οτι στην Ελλάδα δεν υπάρχει βία από την άκρα δεξιά, παρά μονάχα βία από την άκρα αριστερά και ότι η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει. Και εφόσον θέλετε να υποστηρίξετε αυτό το αφήγημα –δεν ξέρω αν το πιστεύετε ή αν το κάνετε επειδή στο κόμμα σας περιστοιχίζεστε από στελέχη που είτε έχουν θητεύσει είτε βρίσκονται σε παράλληλη όμορη ιδεολογική πορεία με την ακροδεξιά-, ο λόγος για τον οποίο σας χαλάει το αφήγημα ο χαρακτηρισμός “ακροδεξιοί τραμπούκοι” είναι ότι βάζει τα πράγματα στη θέση τους».

Πολύ αργά, λοιπόν, για… αντιφασιστικούς αγώνες, κ. Μητσοτάκη.