Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.8° 13.2°
2 BF
78%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
14.4° 11.0°
1 BF
80%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
14°C
13.8° 8.0°
2 BF
58%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
2 BF
66%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
10°C
11.3° 9.9°
0 BF
93%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
12.7° 10.0°
1 BF
78%
Κοζάνη
Ελαφρές νεφώσεις
6°C
9.0° 6.4°
2 BF
70%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
7°C
6.8° 6.8°
1 BF
71%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
13.6° 11.5°
2 BF
78%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
8°C
8.5° 8.5°
2 BF
74%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
14°C
14.4° 14.4°
2 BF
77%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
3 BF
70%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
48%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
9°C
10.7° 8.9°
2 BF
76%
Λαμία
Αίθριος καιρός
12°C
12.5° 12.5°
2 BF
76%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
16.0° 15.8°
3 BF
72%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.4° 13.8°
2 BF
47%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.6° 11.6°
2 BF
91%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
12°C
13.3° 11.4°
2 BF
91%
Καστοριά
Σποραδικές νεφώσεις
5°C
5.5° 5.5°
1 BF
84%
ΜΕΝΟΥ
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Απάντηση Νάντιας Βαλαβάνη για σχόλιο στην efsyn.gr

Η Νάντια Βαλαβάνη απέστειλε στην «Εφ.Συν.» επιστολή με την οποία απαντά στο σχόλιο του Δημήτρη Κανελλόπουλου με τίτλο «Χθες η Βαλαβάνη, σήμερα ο Στρατούλης, ωραία η στρατηγική τους».

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει πως παραπλανήθηκε, ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη της εφημερίδας manifesto και ότι τον μήνα κυκλοφορίας της εφημερίδας «ένα 10ήμερο έλειπα στη Βόρεια Ιρλανδία, απ’  όπου γύρισα άρρωστη με Covid-19, με αποτέλεσμα να περάσω το επόμενο δεκαήμερο με νοσηλεία στο σπίτι – το ίδιο δεκαήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου μου έγινε και η πρόταση για αυτό το άρθρο και το έγραψα και το έστειλα στον δημοσιογράφο που μου το ζήτησε με file name τον τίτλο του κειμένου ακολουθούμενο από τη διευκρίνηση “για το ΕΘΝΟΣ” (προφανώς όχι για επίδειξη χιούμορ, αλλά επειδή εκεί νόμιζα ότι θα δημοσιευόταν...) »

Επίσης, υποστηρίζει ότι «η πικρή αλήθεια είναι ότι οι μόνοι που θέλουν και μπορούν σήμερα να υπερασπιστούν ό,τι αντιπροσώπευε η πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι όσοι έφυγαν τότε απ’  αυτήν και βεβαίως όσοι έφυγαν τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η απάντηση της Νάντιας Βαλαβάνη

Κύριε Διευθυντά Σύνταξης,

Ο συντάκτης σας κ.Δημήτρης Κανελλόπουλος ανέλαβε χθες να με βγάλει ψεύτρα. Προφανώς σχετιζόμενος ολημερίς για επαγγελματικούς λόγους με επαγγελματίες πολιτικούς που έχουν τα ψέμματα κρυμμένα στο μανίκι, ξεχνά ότι δεν είναι όλοι ούτε επαγγελματίες ούτε το ίδιο. 

Τον πιάνω βέβαια λίγο αδιάβαστο στον τομέα του, όταν ενημερώνει θριαμβευτικά τους αναγνώστες της ΕφΣυν ότι είναι αδύνατον να μην ξέρω ότι το «Έθνος» έχει κλείσει εδώ και δυο χρόνια. Τον παρακαλώ να μεταβιβάσει αυτό το νέο στον Δευθυντή Σύνταξης του Έθνους, που μου τηλεφώνησε χθες και για τον οποίο σίγουρα θ’  αποτελέσει σημαντική είδηση. Θεωρεί επιπλέον ότι όπως αυτός, που η δουλειά του είναι να παρακολουθεί τα μμε, ήξερε κατευθείαν ποια είναι η εφημερίδα «Μανιφέστο», το ίδιο έπρεπε να ξέρω κι εγώ. Απ’  ότι διαπίστωσα όταν γκούγκλαρα Δευτέρα βράδυ το όνομα που είχα μόλις πρωτακούσει, είναι μια καινούργια εφημερίδα με κυκλοφορία κάτι παραπάνω από ένα μήνα. Και γιατί κάποιος που δεν έχει ιδιαίτερο λόγο να παρακολουθεί από κοντά τα μέσα, θα έπρεπε να είναι πληροφορημένος για μια νέα έκδοση; Μήπως η επαγγελματική «διαστροφή» του συντάκτη σας τον εμποδίζει να διερωτηθεί: Σε μια δημοσκόπηση, πόσοι θα ήξεραν ότι υπάρχει εφημερίδα με αυτό το όνομα;  Θεωρεί επιπλέον ότι είμαι υποχρεωμένη να το ξέρω, χωρίς να ρωτήσει καν που βρισκόμουν και τι έκανα στον ένα μήνα κυκλοφορίας της εφημερίδας. Αν το έκανε, θα μάθαινε ότι ένα 10ήμερο έλειπα στη Βόρεια Ιρλανδία, απ’  όπου γύρισα άρρωστη με Covid-19, με αποτέλεσμα να περάσω το επόμενο δεκαήμερο με νοσηλεία στο σπίτι – το ίδιο δεκαήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου μου έγινε και η πρόταση για αυτό το άρθρο και το έγραψα και το έστειλα στον δημοσιογράφο που μου το ζήτησε με file name τον τίτλο του κειμένου ακολουθούμενο από τη διευκρίνηση «για το ΕΘΝΟΣ» (προφανώς όχι για επίδειξη χιούμορ, αλλά επειδή εκεί νόμιζα ότι θα δημοσιευόταν...) 

Να διευκρινήσω βεβαίως και πάλι ότι το πρόβλημα μου δεν είναι ότι το «Μανιφέστο» στηρίζει ΝΔ. Είναι ότι επειδή κάποια εμπειρία από τέτοιου είδους παιχνίδια έχω κι εγώ αποκτήσει, δεν θα έστελνα το κείμενο μου απλώς και μόνο επειδή εύκολα θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα γίνει αυτό που όντως έγινε: Πρωτοσέλιδο με τίτλους συνοδευόμενους απ’  το δικό μου όνομα, που δεν έχουν καμιά σχέση με το κείμενο (που για να το βρεις, έπρεπε να φτάσεις στις σελ.10-11), αλλά συνιστούν την κεντρική γραμμή επίθεσης της ΝΔ για να «μαυρίσουν» ότι ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό αντιπροσώπευε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Τι φαντάζεται ο συντάκτης σας; Ότι νοσηλευόμενη στο σπίτι επειγόμουν να γράψω ένα τέτοιο άρθρο και δεν εύρισκα μέσο «πρόθυμο» να το δημοσιεύσει; Τον διαβεβαιώνω ότι οποιαδήποτε εφημερίδα ή ιστοσελίδα κι αν απευθυνόμουν γι’  αυτό το ίδιο άρθρο χωρίς να έχει αλλάξει ούτε σημείο στίξης, συμπεριλαμβανομένης της ΕφΣυν, δεν θα είχε πρόβλημα δημοσιοποίησης του.

Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ χτυπάει τον ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα πεπραγμένα της πρώτης κυβέρνησης του, όχι για την αποκατάσταση της πραγματικής ιστορίας του 2015, αλλά για να του «κόψει» σήμερα, που η ίδια σαπίζει σιγά-σιγά, το δρόμο για μια νέα – συστημική, βεβαίως – διακυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου δικομματισμού. Γιατί ξέρει ότι μετά την υπογραφή του τρίτου μνημόνιου η πρώτη κυβέρνηση του 2015 φέρνει σε αμηχανία τον ΣΥΡΙΖΑ, που δε μπορεί και δεν θέλει να την υπερασπιστεί. Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι μόνοι που θέλουν και μπορούν σήμερα να υπερασπιστούν ό,τι αντιπροσώπευε η πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι όσοι έφυγαν τότε απ’  αυτήν και βεβαίως όσοι έφυγαν τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί όμως που ο συντάκτης σας το τερμάτισε, είναι όταν αποδίδει τη δημοσίευση στο «Μανιφέστο» σε δική μου προσωπική «στρατηγική»(!). Τι να φαντασιώνεται ο συντάκτης σας, ότι βρίσκομαι σε διαπραγματεύσεις για μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ; Σοβαρά, τώρα; Κάποια που έφυγε απ’  αυτό που ήταν το κόμμα της ζωής της, το ΚΚΕ, όταν το τελευταίο βρέθηκε το 1989 να συγκυβερνά με τη ΝΔ; Και στη συνέχεια έφυγε και από υπουργός της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν η ηγετική ομάδα του συνθηκολόγησε και παραδόθηκε πλήρως στα σχέδια ΕΕ και ΔΝΤ μια βδομάδα μετά το συγκλονιστικό αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος – όπως γράφω και στο κείμενο μου, της μοναδικής εκλογικής διαδικασίας που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του κόσμου με κλειστές τράπεζες; 

Δεν σοκάρομαι όταν φαίνεται να λείπει η ντροπή. Τι γίνεται όμως όταν λείπει το μυαλό, επίσης;

Αθήνα, 30.06.2022

                                 

Νάντια Βαλαβάνη

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Απάντηση Νάντιας Βαλαβάνη για σχόλιο στην efsyn.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας