• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.6°C / 12.9°C
  3 BF
  67%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.0°C / 11.0°C
  2 BF
  62%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.0°C / 13.0°C
  5 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 8.3°C
  1 BF
  66%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 9.6°C
  3 BF
  66%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 5.0°C / 7.3°C
  1 BF
  87%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 1.4°C / 1.4°C
  3 BF
  87%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 8.3°C / 8.3°C
  2 BF
  79%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 13.6°C
  3 BF
  78%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 10.7°C / 12.9°C
  2 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 14.4°C
  5 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 9.6°C
  5 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  2 BF
  51%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 9.5°C
  0 BF
  87%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 8.5°C / 10.5°C
  1 BF
  80%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 16.8°C / 19.3°C
  2 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.2°C / 12.5°C
  2 BF
  54%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 8.3°C / 10.5°C
  3 BF
  53%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 8.1°C / 9.5°C
  1 BF
  80%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 3.3°C / 3.3°C
  1 BF
  98%

Ο κ. Μούγιος (δεξιά ) δίπλα στον υφυπουργό κ. Λιβάνιο

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

6+1 ερωτήματα για τον σύμβουλο του υφυπουργού

 • A-
 • A+
Με βαρύ ποινικό παρελθόν και διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ο κ. Θεοδόσης Μούγιος, που φαίνεται πως «λύνει και δένει» στο υπουργείο Εσωτερικών ● Ο λόγος που αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., το πλαστό πτυχίο και η νέα δίωξη που ασκήθηκε πριν από λίγο καιρό εις βάρος του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ● Εκθετη η κυβέρνηση που σιωπά εδώ και 5 μέρες για τον εκλεκτό του μεγάρου Μαξίμου στο υπουργείο.

Εχουν περάσει πέντε ημέρες από το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», «Ενας συνεργάτης με... παρελθόν», που αναφερόταν σε στενό συνεργάτη του υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, και από την κυβέρνηση δεν κουνήθηκε φύλλο. Ούτε καν μια ανακοίνωση, ένα άτυπο σχόλιο έστω για τα όσα αναφέρονταν στο ρεπορτάζ σχετικά με το παρελθόν του Θεοδόσιου Μούγιου, ο οποίος φέρεται να έχει καταδικαστική απόφαση εις βάρος του για σοβαρά αδικήματα που οδήγησαν μάλιστα και στην απόταξή του από την Ελληνική Αστυνομία (αριθμός ΦΕΚ 1385, 30 Δεκεμβρίου 2016).

Σήμερα, επανερχόμαστε στο θέμα με νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν του κ. Μούγιου που εκθέτουν την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αλλά κυρίως την ίδια την κυβέρνηση, μια και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο κ. Μούγιος βρέθηκε στη θέση του με εντολή που προήλθε από το μέγαρο Μαξίμου και ειδικότερα από το γραφείο του διευθυντή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος γνώριζε περί τίνος πρόκειται και προκειμένου να μη «χρεωθεί» τον συνεργάτη, τον «έσπρωξε» στο γραφείο του υφυπουργού του, Θ. Λιβάνιου.

Πέραν αυτών όμως, σήμερα επανερχόμαστε και διατυπώνουμε ξανά ερωτήματα προς το υπουργείο και την κυβέρνηση σχετικά με τον σύμβουλό της.

1. Ισχύει ότι ο κ. Μούγιος καταδικάστηκε ερήμην σε 5 χρόνια με αναστολή και σε 2 χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης προς την υπηρεσία (σ.σ. της Ελληνικής Αστυνομίας), της απιστίας προς την υπηρεσία, των εγκλημάτων κατά περιουσίας, την πλαστογραφία και την παραπλάνηση σε ψευδορκία;

2. Ισχύει ότι το πτυχίο του πολιτικού επιστήμονα που δήλωνε ότι έχει από το αντίστοιχο τμήμα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης ήταν πλαστό;

3. Ισχύει ότι πριν από 3 μήνες και συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου 2020 ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά παράβαση του άρθρου 6, παρ. 1 του νόμου 3213/2003 περί «δήλωσης και ελέγχου περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων»;

4. Ισχύει ότι η ανωτέρω δίωξη έγινε επειδή δεν είχε καταθέσει ποτέ στοιχεία περιουσιακής κατάστασης και όταν το έκανε αυτά ήταν ελλιπή;

5. Ισχύει ότι το όνομά του δεν περιλαμβάνεται σε κανέναν δικηγορικό σύλλογο της χώρας;

6. Ισχύει ότι δεν υπάρχει ΦΕΚ διορισμού του στο υπουργείο;

Κι ένα τελευταίο ερώτημα. Ο 39χρονος κ. Μούγιος διαθέτει αστυνομική ταυτότητα;

Τα ανωτέρω ερωτήματα οφείλουν να απαντηθούν καθώς, όπως θα αποδείξουμε παρακάτω, ο κ. Μούγιος εμφανίζεται με πολλαπλές ιδιότητες στο υπουργείο Εσωτερικών και δείχνει να έχει κεντρικό ρόλο διαχείρισης σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα. Ποια είναι αυτά;

Εισηγητής για έργα 2,5 δισ. ευρώ

Ο Θεοδόσης Μούγιος φέρεται να έχει οριστεί (ως εμπειρογνώμονας στη διαχείριση και εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων), αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης που θα ελέγχει εάν πληρούνται τα βασικά κριτήρια επιλογής και θα εισηγείται στον υπ. Εσωτερικών την ένταξη ή μη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» τής εκάστοτε πράξης που θα κατατίθεται από τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και φορέων αυτών. Με λίγα λόγια, ο κ. Μούγιος με το συγκεκριμένο παρελθόν θα εισηγείται για την ένταξη ή την απόρριψη των έργων δήμων και περιφερειών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Επισημαίνεται ότι στις 18 Ιουνίου 2020 παρουσιάστηκε αναλυτικά το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΟΤΑ «Αντώνης Τρίτσης» από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και όπως τονίστηκε, το πρόγραμμα έχει διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, ενώ περιλαμβάνει περί τα 5.000 έργα.

Νομικός σύμβουλος

Σε επαναλαμβανόμενα νομοσχέδια που εισάγονται προς ψήφιση στη Βουλή, ο κ. Μούγιος εμφανίζεται ως ο αρμόδιος νομικός σύμβουλος εκ μέρους του υπουργείου. Με λίγα λόγια τεκμαίρεται ότι ο κ. Μούγιος είναι ο άνθρωπος που ετοιμάζει νομοσχέδια που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και την κεντρική διοίκηση και επηρεάζουν στον μέγιστο βαθμό τους πολίτες σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Ειδικός σύμβουλος

Ο συγκεκριμένος σε επίσημη εκδήλωση με τίτλο «Σύσταση & λειτουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν.4674/2020 & Ν.4690/2020)» εμφανίζεται ως ειδικός σύμβουλος υφυπουργού Εσωτερικών και συντάκτης του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Υπεύθυνος γραφείου υφυπουργού

Σε επανειλημμένα έγγραφα της επίσημης αλληλογραφίας του υφυπουργού με θεσμικούς φορείς (π.χ. με ΚΕΔΕ) ο κ. Μούγιος εμφανίζεται ως ο αρμόδιος εισηγητής και υπεύθυνος επικοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για έναν άνθρωπο που περιορίζεται σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπως είθισται για τους συνεργάτες των υπουργών. Στην πραγματικότητα, δρα και λειτουργεί ως ένας πανίσχυρος παράγοντας που κινεί όλα τα νήματα στην οδό Δραγατσανίου. Ακόμη και για έναν κανονικό ειδικό σύμβουλο αυτό θα αποτελούσε πρόβλημα. Για έναν άνθρωπο που δεν έχει καν ΦΕΚ διορισμού (πώς θα μπορούσε άλλωστε με τέτοιο ποινικό παρελθόν) αποτελεί μέγιστο θεσμικό ατόπημα.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Ποιες δουλειές τους κάνει;
Οι νέες αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για το παρελθόν του Θεοδόσιου Μούγιου που εκθέτουν την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αλλά κυρίως την ίδια την κυβέρνηση δεν έμεινα ασχολίαστες από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το κόμμα...
ΣΥΡΙΖΑ: Ποιες δουλειές τους κάνει;
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενας συνεργάτης με… παρελθόν
Πολλά τα ερωτήματα που εγείρονται για στενό συνεργάτη του υφυπουργού Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιου, που έχει αποταχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και εμφανίζεται άλλοτε ως νομικός σύμβουλος και άλλοτε ως ειδικός σύμβουλος του...
Ενας συνεργάτης με… παρελθόν
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διπλά εκτεθειμένος ο υφυπουργός Εσωτερικών
Καλύτερα να μην απαντούσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος σε ερώτηση που του έγινε στη Βουλή για τον πρώην συνεργάτη του Θεοδόση Μούγιο, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «εθελοντή» για να αποφύγει το...
Διπλά εκτεθειμένος ο υφυπουργός Εσωτερικών
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο Θ. Λιβάνιος υποτιμά τον κοινό νου
Η απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών για το θέμα που ανέδειξε η «Εφ.Συν.» και αφορά τον στενό συνεργάτη του Θεοδόση Μούγιου, που έχει πλούσιο ποινικό μητρώο, αφήνει έκθετους τόσο τον ίδιο όσο και την κυβέρνηση.
Ο Θ. Λιβάνιος υποτιμά τον κοινό νου
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η σιωπή του υπουργού
Ακρα του τάφου σιωπή επικράτησε στο υπουργείο Εσωτερικών και ουδεμία αντίδραση υπήρξε για το χθεσινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» σχετικά με τον στενό συνεργάτη του υφυπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου.
Η σιωπή του υπουργού
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Μηνυτήρια αναφορά Σπίρτζη για την αστυνομική βία
Μήνυμα στην κυβέρνηση για την υπερβολική κρατική καταστολή που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ήταν η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εκ μέρους του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Χρήστου...
Μηνυτήρια αναφορά Σπίρτζη για την αστυνομική βία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας