ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Νόρα Ράλλη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ολοκληρώθηκαν χθες οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που αφορούσαν την ενημέρωση για τα ελληνοτουρκικά, με εξαίρεση τον γραμματέα του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, και τον Γ. Βαρουφάκη (ΜέΡΑ25) με τους οποίους θα συναντηθεί σήμερα (με τον τελευταίο ήταν να μιλήσουν χθες, αλλά ακυρώθηκε).

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά, με τους οποίους συνομίλησε χθες το μεσημέρι, το απόγευμα συνάντησε τον κ. Βελόπουλο (Ελληνική Λύση). «Καλώς τον συνονόματο, δεν κάνουμε χειραψίες» είπε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, με τον τελευταίο να απαντάει: «Θέλω να πω κάτι σοβαρό. Καλημέρα για μένα είναι η ρήση του Αντισθένη: Ομονοούντες οι Ελληνες κερδίζουν και το πιο ισχυρό τείχος». Βέβαια ήταν 6.30 το απόγευμα όταν συναντήθηκαν, αλλά για «καλησπέρα» δεν θα ‘χει πει μάλλον ο Αντισθένης.

Ο Κ. Βελόπουλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και αντίμετρα κατά της Τουρκίας: «Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να επικοινωνήσει ο ίδιος με τους Ελληνες εφοπλιστές και να τους ζητήσει να σταματήσουν να ναυπηγούν τα πλοία τους στην Τουρκία, όπως και να προκαλέσουμε δυσκολίες στη διέλευση των τουρκικών φορτηγών με ευρωπαϊκά εμπορεύματα από την Εγνατία» είπε.