Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση διακηρύσσει συνεχώς τα περί «νόμου και τάξης» (σ.σ. εκτός αν αφορά τα δικά της στελέχη που τα κυνηγά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ή καταδικάζονται από τη δικαιοσύνη για κλοπή 25.000 email), η πραγματικότητα είναι συχνά διαφορετική.

Και αυτό γιατί το βράδυ της Δευτέρας η Ελληνική Αστυνομία για άγνωστο λόγο άφησε ανενόχλητους ορισμένους «θερμοκέφαλους» να φτάσουν να απειλούν το σπίτι του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά για την υπόθεση των Προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Περίπου 120 άτομα έκαναν πορεία επί δύο χιλιόμετρα από την πλατεία Αγ. Ιωάννου μέχρι το σπίτι του Ν. Χαρδαλιά στην Αγία Παρασκευή, όπου φτάνοντας εκεί έγραψαν με σπρέι σε 12 πολυκατοικίες συνθήματα τύπου «Χαρδαλιά δολοφόνε, νίκη στα προσφυγικά». Ακόμη και οι δύο φρουροί του περιφερειάρχη ήταν μόνοι τους απέναντι στο πλήθος και αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο στα φυλάκια.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε εμπρηστική επίθεση σε τρία αυτοκίνητα της Περιφέρειας Αττικής με τη σχετική ανάληψη ευθύνης.

Το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. έλαμψε διά της απουσίας της προκαλεί ερωτήματα, τη στιγμή που σε άλλες περιπτώσεις στέλνει κλούβες με ΜΑΤ για ψύλου πήδημα.

Η περίεργη απουσία της αστυνομίας από την επίθεση στο σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά [εικόνες]

Εκτός αν η κυβέρνηση, σε άτυπη αλλά τελικά αγαστή «συνεργασία» με διάφορους «μπαχαλάκηδες», από κοινού θέλουν να μην προχωρήσει το σχέδιο της Περιφέρειας για την ανάπλαση των Προσφυγικών ώστε να πετύχουν τους δικούς τους σκοπούς, είτε δηλαδή την πλήρη εμπορευματοποίηση τους από τη μία πλευρά, είτε τη διατήρηση της σημερινής παρακμής από την άλλη.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο της Περιφέρειας, το οποίο έχει ψηφιστεί και από τις περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προβλέπει την ανακατασκευή τεσσάρων πολυκατοικιών των Προσφυγικών που θα χρησιμοποιηθούν για κοινωνικές κατοικίες (νέοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι), καθώς και για συνοδούς καρκινοπαθών ασθενών του «Αγίου Σάββα».

Στο μεταξύ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» νοσηλεύεται ο απεργός πείνας Αριστοτέλης Χατζής, που έχει φτάσει να ζυγίζει 36 κιλά μετά από 138 ημέρες απεργίας πείνας.

Η περίεργη απουσία της αστυνομίας από την επίθεση στο σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά [εικόνες] Η περίεργη απουσία της αστυνομίας από την επίθεση στο σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά [εικόνες]