Για τις συνθήκες τις οποίες επικρατούν στο νοσοκομείο «Αττικόν» μίλησε ο Λευτέρης Καρχιμάκης, προκαλώντας την αντίδραση από τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο κ. Καρχιμάκης κατήγγειλε τα δεκάδες ράντζα στους διαδρόμους, όπου καταλήγουν να κοιμούνται οι ασθενείς, καθώς και ελλείψεις σε σεντόνια.
Ειδικότερα, σε ανάρτησή του ο κ. Καρχιμάκης έγραψε: «Χθες (19/6) το ‘Αττικόν’ εφημέρευε. Σήμερα (20/6) η κατάσταση είναι αυτή που βλέπετε στις εικόνες. Χάος. Ράντζα παντού, άνθρωποι κοιμούνται στους διαδρόμους και διάλογοι που θα ήταν κωμικοί, αν δεν ήταν τρομακτικοί:
– Χρειαζόμαστε σεντόνια.– Δεν έχουμε σεντόνια. Θα φέρουμε κουβέρτες.
– Μα είναι καλοκαίρι.– Αυτά έχουμε».
Γεωργιάδης: Ο κ. Καρχιμάκης έγραψε ψέματα
Απαντώντας στην ανάρτηση του κ. Καρχιμάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε λόγο για ψέματα σχετικά με την έλλειψη σεντονιών, επικαλούμενος απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου.
Η ανάρτηση Άδωνι:
«Για τα ράντζα του έχω μιλήσει τόσες φορές που πλέον νομίζω είναι γραφικό να μιλήσω ξανά. Άλλωστε τα έργα για να τα καταργήσουμε έχουν ξεκινήσει και το ξέρουν όλοι στην περιοχή αυτή. Αλλά μου έκανε εντύπωση αυτό που έγραψε για τα σεντόνια και έστειλα αμέσως και ζήτησα ενημέρωση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Ιδού η ενημέρωση που έλαβα:
‘Καλημέρα σας κ. υπουργέ..
Τώρα μετρήθηκαν τα διαθέσιμα σεντόνια και μεσημέρι της Κυριακής υπάρχουν 250 διαθέσιμα.
Δεν έχει αναφερθεί από κανένα τμήμα έλλειψη και να ληφθεί υπόψη ότι χθες το πρωί βγήκαμε από εφημερίας’.
Κοινώς ο κ. Καρχιμάκης έγραψε ψέματα πράγμα που δεν μου κάνει καμία εντύπωση βέβαια για να είμαι ειλικρινής…».
Σήμερα, ο Λευτέρης Καρχιμάκης, με νέα του ανάρτηση αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιάδη που του απάντησε, τονίζοντας ωστόσο πως «οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους και δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν, πόσο μάλλον στον πολιτικό προϊστάμενο του ΕΣΥ, δηλαδή τον ίδιο».
Ο @karchimakis έκανε αυτή την ανάρτηση για το «Αττικόν» https://t.co/vQqp5x91xA
Για τα ράντζα του έχω μιλήσει τόσες φορές που πλέον νομίζω είναι γραφικό να μιλήσω ξανά. Άλλωστε τα έργα για να τα καταργήσουμε έχουν ξεκινήσει και το ξέρουν όλοι στην περιοχή αυτή. Αλλά μου έκανε… pic.twitter.com/4SgRXpr9Ra— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) June 21, 2026
Αναλυτικά η απάντηση του Λευτέρη Καρχιμάκη
«Ευχαριστώ τον Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis που μπήκε στην διαδικασία να απαντήσει για την κατάσταση στο “Αττικόν”.
Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους και δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν, πόσο μάλλον στον πολιτικό προϊστάμενο του ΕΣΥ, δηλαδή τον ίδιο.
Τα περί ψεύδους τού τα επιστρέφω ατόφια. Οι ασθενείς που καταγγέλλουν την κατάσταση δεν λένε ψέματα. Αγωνιούν και φοβούνται από μια κατάσταση που θυμίζει έκτακτες συνθήκες, ενώ είναι απλά έξοδος από εφημερία.
Αντιλαμβάνομαι όμως ότι το θέμα για τον υπουργό δεν είναι να διορθωθεί η κατάσταση, αλλά να μην ανοίξει μύτη. Τα έχει πει και ο πρωθυπουργός: τους ενδιαφέρει η επικοινωνία, όχι η ουσία. Απ’ όσο καταλαβαίνω, ρώτησε για τα σεντόνια σήμερα, ενώ η έλλειψη ήταν χθες το πρωί.
Θα του δώσω μία συμβουλή: για να κάνει μεγαλύτερη εντύπωση την επόμενη φορά, να ρωτήσει δύο μέρες μετά και όχι μία, προκειμένου να είναι ακόμα περισσότερα και να κάνει ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση».
