Στον διάλογο από το έργο «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» επέλεξε να αναφερθεί ο Παναγιώτης Δουδωνής κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, εξηγώντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει η επόμενη Βουλή με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 για όλα τα υπό αναθεώρηση άρθρα.
Ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε τη συζήτηση της Αλίκης με τον γάτο του Τσεσάιρ όπου η ηρωίδα ρωτά ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσει και λαμβάνει την απάντηση ότι αυτό εξαρτάται από το πού θέλει να φτάσει.
«Λέει η Αλίκη: “Ποιον δρόμο να διαλέξω;”. Της απαντάει ο γάτος: “Αυτό εξαρτάται από το πού θέλεις να πας”. Λέει η Αλίκη: “Δεν με νοιάζει και ιδιαίτερα πού να πάω”. “Ε, τότε”, της λέει, “δεν έχει σημασία ποιο δρόμο θα διαλέξεις”», τόνισε ο Π. Δουδωνής και εξήγησε πως «θέλω να πω ότι για να συζητήσουμε για το τι κάνει η προτείνουσα Βουλή, πρέπει να συζητήσουμε πού θέλουμε να πάμε».
Ενώ, στο τέλος της τοποθέτησής του, αναφέρθηκε ξανά στο γνωστό έργο, λέγοντας «ας συζητήσουμε πού θέλουμε να πάμε, για να δούμε ποιο δρόμο θα διαλέξουμε. Και πάνω από όλα, τον δρόμο αυτόν θα τον διαλέξει ο ελληνικός λαός».
Όπως είπε, «εδώ έχουμε μια διαφωνία. Εσείς λέτε –και είναι ένα επιχείρημα– ότι ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει ποια θα είναι εκείνη η πλειοψηφία που θα διαμορφώσει τη διάταξη του Συντάγματος. Εμείς λέμε κάτι άλλο: ότι ο ελληνικός λαός θα εκλέξει τους βουλευτές και θα αποφασίσει ποια θα είναι η υπέρπλειοψηφία που θα αποφασίσει τη διάταξη του Συντάγματος».
