Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, σε σημείο που τα κόμματα ζητούν επιτακτικά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να έρθει το θέμα στη Βουλή.
Ωστόσο, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης επαναλαμβάνει μονότονα πως η Δικαιοσύνη έχει αποφασίσει και πως δεν υπάρχει κρατική εμπλοκή, αλλά μόνο ευθύνη ιδιωτών.
Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη και στη συνέντευξη που έδωσε στα Παραπολιτικά 90,1. Εκεί, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «για το θέμα αυτό το 2022 έγινε εκτεταμένη έρευνα από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τότε, η οποία ερεύνησε όλα τα ζητήματα και εντόπισε ποινικές ευθύνες ιδιωτών τους οποίους παρέπεμψε στο αρμόδιο δικαστήριο. Εκείνο το πόρισμα οδήγησε τους όποιους ιδιώτες έκρινε ότι πρέπει να εξεταστούν οι ποινικές τους ευθύνες στο αρμόδιο δικαστήριο και επίσης έκρινε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή κρατικών υπηρεσιών και αρχειοθέτησε την υπόθεση. Ό,τι προκύπτει ένας είναι ο δρόμος, αυτός που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα».
Στο ερώτημα εάν υπήρξε συνεργασία ανάμεσα στην ΕΥΠ και την Intelexa, ο υπουργός υποστήριξε: «Από την ώρα που η υπόθεση αυτή εν τω συνόλω της βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης αρμόδια είναι η Δικαιοσύνη. Γιατί και οποιοσδήποτε άλλος διερευνήσει κάτι πάλι το πόρισμά του στην Δικαιοσύνη θα το στείλει, η Δικαιοσύνη θα το αξιολογήσει».
Όσο για το εάν υπάρχει πολιτική ευθύνη, επανέλαβε: «Η εισαγγελική έρευνα έδειξε ότι διαπιστώθηκαν ποινικές ευθύνες ιδιωτών κι αυτοί οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, και η έρευνα του εισαγγελέα κατέδειξε ότι εμπλοκή κρατικών υπηρεσιών σε παράνομα ζητήματα δεν υπάρχει. Αυτά είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της Δικαιοσύνης όποιος νομίζει ότι έχει κάτι άλλο η Δικαιοσύνη είναι εκεί και τον περιμένει».
