Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στην Κάλυμνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός για τα Θεοφάνεια και τον αγιασμό των υδάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας παραβρέθηκε στην ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια στον χώρο ρίψης του Τιμίου Σταυρού.

«Θέλω να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας βρισκόμαστε στα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε. – από τον Έβρο έως το Καστελόριζο χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, της περήφανης Ελλάδας, της Ελλάδας του μόχθου που θα τα καταφέρει», είπε ο πρωθυπουργός και έστειλε στους γείτονες μήνυμα συνεργασίας, ειρήνης και φιλίας, αξίες που -όπως είπε- η πατρίδα μας υπερασπίζεται διαχρονικά.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, και υπογράμμισε την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας.

<blockquote class=”twitter-video” data-lang=”el”><p dir=”ltr” lang=”el”>Σήμερα, ημέρα γιορτής των Θεοφανείων, στέλνουμε από την Κάλυμνο, από τα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μήνυμα αισιοδοξίας σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Χρόνια πολλά. <a href=”https://t.co/FDbw9juupB”>pic.twitter.com/FDbw9juupB</a></p>— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) <a href=”https://twitter.com/PrimeministerGR/status/949590708092055553?ref_src=twsrc%5Etfw”>6 Ιανουαρίου 2018</a></blockquote>

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό και είχε συζήτηση για τα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος με φορείς του νησιού.

Ακολούθησε η ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Καλυμνίων, πρωτοβουλία που αποτέλεσε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Από σήμερα είστε συμπατριώτης των απανταχού Καλυμνίων», είπε στον κ. Τσίπρα ο δήμαρχος Καλύμνου, Ιωάννης Γαλουζής, δηλώνοντας βέβαιος ότι στο πρόσωπο του πρωθυπουργού η Κάλυμνος θα βρει έναν μόνιμο συμπαραστάτη.

Μήνυμα αισιοδοξίας και συνεργασίας από την Κάλυμνο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά.

«Η Γιορτή των Φώτων, αυτή η λαμπρή Γιορτή της Χριστιανοσύνης, πρέπει να μας διδάσκει και να μας εμπνέει για να χαράξουμε το μέλλον που αναλογεί στην Πατρίδα μας, στο Λαό μας και στο Έθνος μας. Το μέλλον που στηρίζεται στην Ιστορία μας και στην σύγχρονη θέση μας ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει.

»Αυτό το μέλλον πρέπει να βασίζεται στις εγγυήσεις της ενότητας, της αλήθειας και της αίσθησης χρέους, το οποίο οφείλουμε να εκπληρώσουμε συνδυάζοντας αρμονικά “τον λογισμό και τ’ όνειρο”, κατά τον στίχο του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού, από τους “Ελεύθερους Πολιορκημένους”, που παραμένει, διαχρονικώς, εξαιρετικά επίκαιρος», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη στην Τήνο, από όπου δήλωσε τα εξής:

«Αυτήν τη λαμπρή μέρα σήμερα εδώ από την Τήνο, αυτόν τον τόσο σημαντικό τόπο για τη Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία, θέλω να ευχηθώ σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά και να έχουμε μια καλή χρονιά.  Τα νέα παιδιά που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν το Σταυρό επέδειξαν θάρρος και πίστη. Θάρρος και πίστη, δύο αρετές που θα μας είναι πάρα πολύ χρήσιμες, καθώς μπαίνουμε στο 2018. 

»Θάρρος να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να παλέψουμε όλοι με τις εσωτερικές μας αδυναμίες, αλλά και πίστη. Πίστη, όχι μόνο στη Θρησκεία μας, στις αξίες μας, στις παραδόσεις μας. Κυρίως εσωτερική πίστη στις δικές μας δυνατότητες να μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να τα καταφέρουμε, να διεκδικήσουμε την καλύτερη Ελλάδα που όλοι μαζί αξίζουμε. 

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους»  

Στην παλιά παραλία στο ύψος της Αγίας Σοφίας πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στη Θεσσαλονίκη. Το «παρών» έδωσαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, βουλευτές και φορείς της πόλης.