Η Νέα Δημοκρατία έδωσε συνέχεια στην υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία λέγοντας ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μόνος Έλληνας του οποίου όπλα, βρέθηκαν στον ΙSIS. «Ας καλέσει η κ. Σπυράκη τον πολιτικό εταίρο της να της λύσει όλες τις απορίες» απαντά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «δείχνοντας» τη Φ. Γεννηματά. Σε αυστηρούς τόνους η απάντηση του ΠΑΣΟΚ.
«Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις βρίσκεις τον Β. Παπαδόπουλο»
Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, στη ενημέρωση που έκανε στους πολιτικούς συντάκτες, ανέφερε πως ο κ. Παπαδόπουλος, καταγράφεται στο σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως κατασκευαστής σφαιρών που βρέθηκα στη Ράκκα. Ειδικότερα, εξήγησε ότι σφαίρες που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή της Αξιούπολης του Κιλκίς, σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΕ με ημερομηνία Ιουλίου του 2014, βρέθηκαν στη Ράκκα.
Καλούμε την κυβέρνηση, είπε, να μας εξηγήσει αν ήλεγξε ή όχι τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ως ενδιάμεσος, μεταφορέας και ενδιαφερόμενος να επενδύσει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω υποστήριξε η Σπυράκη, ενώ κάλεσε τους υπουργούς Αμύνης και Εξωτερικών να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Το θέμα δεν έχει κλείσει για τη ΝΔ και δεν πρόκειται να κλείσει μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, κατέληξε η κ. Σπυράκη.
«Η κ. Σπυράκη να απευθυνθεί στον πολιτικό εταίρο της»
Η απάντηση στην κ. Σπυράκη και στη Νέα Δημοκρατία δεν άργησε να έρθει. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, επανέλαβε πως το 2014 «όπως καταθέσαμε και στη Βουλή, όταν ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας η κ. Γεννηματά, ο κ. Παπαδόπουλος συνομιλούσε με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα», καλώντας την κ. Σπυράκη να απευθυνθεί στον πολιτικό εταίρο της για να της λύσει όλες τις απορίες, «δείχνοντας» την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
«Αυτού του είδους η άσκηση πολιτικής είναι επικίνδυνη για την πατρίδα», επισημαίνει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.
Σε αυστηρούς τόνους απάντησε το ΠΑΣΟΚ, στο Πάνο Καμμένο
«Για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και μόνο υπενθυμίζουμε την άμεση και καταλυτική απάντηση της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή, (στις 27 Νοεμβρίου) απέναντι στις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές του», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ παραθέτοντας το σχετικό απόσπασμα που έχει ως εξής:
Κύριε πρωθυπουργέ, να τον χαίρεστε τον συγκυβερνήτη σας. Συκοφάντης, ψεύτης και λασπολόγος. Καμία αγοραπωλησία υλικού με την IGG δεν έγινε επί ημερών μου και θα έπρεπε, αν δεν ήταν σε πανικό, να γνώριζε επίσης ότι ως αναπληρώτρια υπουργός δεν είχα καμία μα καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά προγράμματα.
Στο μοναδικό MOU εκδήλωσης ενδιαφέροντος της συγκεκριμένης εταιρείας χωρίς κανέναν μεσάζοντα, απαίτησα, χωρίς καν να υπογράφω εγώ, να υπάρχει ειδική ρήτρα ότι απαγορεύεται στα δύο μέλη να χρησιμοποιήσουν μεσάζοντα.
Κλείνω αυτό το θέμα. Ελπίζω να χαίρεστε πάρα πολύ, κύριε Τσίπρα, για το επίπεδο που έχετε επιβάλει στην πολιτική ζωή και το δηλητήριο που στάζετε διαρκώς σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.
Εξάλλου, ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε στα social media: «Ο πανικός και το άγχος του κ. Καμμένου για τη θέση του τον οδηγούν σε αθλιότητες και ψέματα. Έχει πάρει ήδη τις απαντήσεις του στη Βουλή πριν λίγες ημέρες, και θα τις ξαναπάρει».
