Νέα οξεία απάντηση στην οποία χαρακτηρίζει «επικίνδυνες για τη χώρα και παραληρηματικές» τις μεθοδεύσεις της αντιπολίτευσης –και ιδίως της αξιωματικής– σχετικά με το «θέμα» της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, εξέδωσε χθες το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας με υπόνοιες ότι όπλα του στρατού είχαν καταλήξει στον ISIS.
«Επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά. Πρόκειται για διακρατική συμφωνία που αφορά 300.000 βλήματα. Από εκεί και πέρα, όλοι αυτοί οι αναπόδεικτοι, ανεύθυνοι, παραληρηματικοί ισχυρισμοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθ’ υπόδειξη συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, με αναφορές ακόμη και στον ISIS, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη χώρα», αναφερόταν στην ανακοίνωση.
Απάντηση στο ίδιο δημοσίευμα αναγκάστηκε να δώσει χθες και το ΓΕΕΘΑ με την οποία ενημέρωνε ότι «από το 2015 μέχρι σήμερα το μόνο στρατιωτικό υλικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει πουληθεί είναι βόμβες ΜΚ 82 της Πολεμικής Αεροπορίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» και όπως προσέθεταν στρατιωτικές πηγές, επρόκειτο για την πώληση 300 βομβών αξίας περίπου 790.000 ευρώ που έγινε στα μέσα του καλοκαιριού εκείνου του χρόνου. Στελέχη του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ σημείωναν λοιπόν ότι από την παρούσα κυβέρνηση δεν έγινε οποιαδήποτε άλλη πώληση και ότι το συγκεκριμένο στρατιωτικό υλικό ήταν γνωστό πού είχε καταλήξει.
«Μήπως πούλησαν άλλοι;»
Ορισμένα, μάλιστα, στελέχη ενοχλημένα από την «εσπευσμένη», όπως τη χαρακτήριζαν, δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη, έθεταν το ερώτημα: «Αφού εμείς δεν έχουμε πουλήσει τίποτε άλλο, μπορεί να μας απαντήσουν ποιος έχει πουλήσει; Μήπως πουλήθηκε πριν; Μήπως χρησιμοποιούσαν και αυτοί πριν τον Παπαδόπουλο και, τελικά, έχουν πουλήσει εκείνοι όπλα στο εξωτερικό, που έφτασαν σε τρομοκράτες; Θα απαντήσει η κ. Σπυράκη στο τι έγινε πριν από το 2015;».
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος των Σαουδαράβων Βασίλης Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στη «Real Νews» βεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι είναι ο νόμιμος αντιπρόσωπος και υποστήριξε ότι με τις ανωτέρω μεθοδεύσεις το ελληνικό Δημόσιο έχασε 700 εκατομμύρια ευρώ και όχι μόνο 66 εκατομμύρια, καθώς ήταν ένα μόνο από τα είδη που ήθελε να πάρουν οι αγοραστές.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Αμυνας προχώρησε σε ανάρτηση στο twitter όπου δίπλα σε φωτογραφία της εκπροσώπου της Ν.Δ. Μ. Σπυράκη με τον Α. Τσοχατζόπουλο ανέφερε: «Τα χρόνια που έχω την πολιτική ευθύνη του ΥΕΘΑ δεν έχει πουληθεί ούτε σφαίρα πουθενά όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ. Αν η συνεργάτις των Τσοχατζόπουλου-Κούλη ψάχνει όπλα στη Συρία να ρωτήσει τα αφεντικά που την πληρώνουν από τα μαύρα και τα αρπάζουν διαχρονικά από τον Ελληνικό Λαό».
Απαντώντας η Μ. Σπυράκη προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Οι νέες χυδαιότητες του Πάνου Καμμένου δεν θα μείνουν αυτή τη φορά αναπάντητες, ακόμη κι αν ισχυριστεί ότι τις έγραψε κάποιος συγγενής του. Αύριο το πρωί στο γραφείο του θα τον υποδεχθεί ένα εξώδικο και αν δεν ανακαλέσει αμέσως ζητώντας δημοσίως συγγνώμη, η επόμενη συνάντησή μας θα είναι στα αστικά δικαστήρια στα οποία έχει συνηθίσει πλέον να πληρώνει αγωγές».
