Αθήνα, 15°C
Αθήνα
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 13.2°
2 BF
81%
Θεσσαλονίκη
Ασθενής ομίχλη
9°C
10.5° 8.6°
1 BF
89%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
13°C
12.7° 11.0°
2 BF
78%
Ιωάννινα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
8°C
7.9° 7.9°
1 BF
93%
Αλεξανδρούπολη
Αραιές νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
3 BF
87%
Βέροια
Ασθενείς βροχοπτώσεις
8°C
7.6° 7.6°
1 BF
82%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
4°C
4.4° 4.4°
2 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.8° 10.8°
0 BF
91%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 14.9°
5 BF
59%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
13.8° 12.9°
1 BF
73%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
3 BF
67%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.7° 11.7°
3 BF
76%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
4 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
1 BF
87%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
13.0° 11.7°
1 BF
83%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
15.8° 15.8°
1 BF
67%
Χαλκίδα
Ψιχάλες μικρής έντασης
12°C
11.8° 11.8°
0 BF
93%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
9°C
8.8° 7.3°
3 BF
89%
Κατερίνη
Ασθενείς βροχοπτώσεις
8°C
7.5° 7.5°
2 BF
86%
Καστοριά
Ασθενείς βροχοπτώσεις
7°C
7.4° 7.4°
1 BF
81%
ΜΕΝΟΥ
Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, 2025

"Vlahian Mountains", ωριμασμένα τυριά και νέες συσκευασίες από την Ηπειρώτικη Σκάρφι ΕΠΕ

Η φράση: ‘Vlahian Mountains’ αποτελεί το νέο Logo της εταιρίας, σηματοδοτώντας την περιοχή δραστηριοποίησης των τριών γενιών τυροκόμων της οικογένειας και τη μεγάλη παράδοση των Βλάχων, οι οποίοι ασχολούνταν με την κτηνοτροφία και την τυροκομία στα ορεινά ολόκληρης της Βαλκανικής Χερσονήσου, για 10 ολόκληρους αιώνες. Οι νέες ετικέτες των τυριών αποτελούνται από τα πιο σύγχρονα οικολογικά υλικά και πέρα από τις υποχρεωτικές και απαραίτητες πληροφορίες, περιέχουν συμβουλές κατανάλωσης, ακόμη και συνδυασμού του κάθε τυριού με κατάλληλο ψωμί και κρασί. Τα πάντα είναι και στα αγγλικά. Ταυτόχρονα η εταιρία         ανέπτυξε ένα πολύ λειτουργικό, φιλικό και υψηλής αισθητικής Site, το www.vlachianmountains.com (επίσης και στα αγγλικά) ικανό να προσελκύσει Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου Export Marketing.

Η εταιρία των αδερφών Παππά, γνωστή από δεκαετίες στις περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας για τα τυριά της, μα και πανελληνίως εδώ και πολλά χρόνια, εφαρμόζει όλα τα συστήματα ασφαλείας, ευζωίας, σωστής διατροφής των ζώων, καλές πρακτικές κτηνοτροφίας και τυροκόμησης, έχει τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, βελτιώνει διαρκώς τα τυριά της, μελετά αυτόχθονες καλλιέργειες και στρέφεται ήδη προς την  παλαίωση των τυριών και την παρουσίαση στην αγορά πιο φρέσκων και παλαιωμένων εκδοχών.

 «Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, όπου επισκέπτομαι πάντοτε τυροκομεία και ειδικά καταστήματα τυριών, διαπίστωσα ότι τα τυριά μας θα είχαν εξαιρετικές δυνατότητες αν κάναμε σωστά όσα κάνουν οι ανταγωνιστές μας (αρκετά εκ των οποίων τα έκαναν οι παλιοί). Επίσης,  υστερούν πολύ ως προς τη συσκευασία και την επικοινωνία, λέει ο κ. Δημήτρης Παππάς. Αποφάσισα λοιπόν να προσαρμόσουμε τα πάντα στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή. Οι διεθνείς αγορές είναι ξακάθαρες ως προς το τι ακριβώς ζητούν και όταν τους το προσφέρεις αγοράζουν τα προϊόντα σου.

Θεωρώ ότι η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλα πλεονεκτήματα στα τυριά τα οποία παράγονται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Είμαστε από τους Leader παγκοσμίως στην παραγωγή αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι να αγοράζουν άλλες χώρες το γάλα μας, με το οποίο βελτιώνουν τα δικά τους τυριά. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να παράξουμε στην κορυφαία ποιότητα, όπως έχουμε τη δυνατότητα, να προσφέρουμε στον Έλληνα εξαιρετικές γεύσεις  και  να βελτιώσουμε τις εξαγωγές των ελληνικών τυριών. Ειδικά των υπολοίπων πλην της ‘Φέτας’, οι οποίες είναι πολύ μικρές, δυσανάλογα με την αξία τους,  ώστε να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία. Πρώτα όμως πρέπει να θέσουμε όλες τις απαιτούμενες βάσεις εκσυγχρονισμού».

Η εταιρία πραγματοποιεί εξαγωγές εδώ και πολλά χρόνια. Ήδη έχει εισέλθει με επιτυχία σε νέες αγορές και αλυσίδες των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας.

Η ιστορία της οικογένειας Παππά στην τυροκομία αρχίζει από τα λιβάδια και τις στάνες στο χωριό Ματσούκι, στο όρος Τζουμέρκα, όπου ο παππούς τους, Βλάχος στην καταγωγή, άρχισε να φτιάχνει κεφαλοτύρι πριν από έναν αιώνα και αργότερα ο πατέρας τους γραβιέρα.

Η ενέργεια της ανάπτυξης του Export Marketing Plan χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης, EBRD και υλοποιήθηκε από την εταιρία Global Greece. Το νέο Branding και το Site σχεδιάστηκαν από την εταιρία Colibri.

Τα προϊόντα της Vlachian Mountains είναι τα ακόλουθα:

Γραβιέρα  -  Κεφαλοτύρι  -  Pecorino  -  Κατσικίσιο  -  Gourmet Anostru με Πιπέρι και με Πάπρικα  -  Gourmet Grecale με αρώματα, Κέδρου, Γραικόχορτου, Λεμονιού, Σκόρδου- Βασιλικού

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
"Vlahian Mountains", ωριμασμένα τυριά και νέες συσκευασίες από την Ηπειρώτικη Σκάρφι ΕΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας