Για «συνεχή εμπαιγμό» που «υφίστανται το τελευταίο διάστημα», μιλούν τα σωματεία των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας , στέλνοντας εξώδικο στην «Ελληνικός Χρυσός» ζητώντας διευκρινήσεις και καταλογίζοντας «πλήρη απουσία πολεοδομικής μελέτης του εργοστασίου εμπλουτισμού Σκουριών, για τα οποία η εταιρεία ποτέ δεν έχει απαντήσει ως τώρα» στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
«Κατά τη μαζική μας διαδήλωση της 16/4/2015 και στην επαφή που είχαμε στο γραφείο του με τον κύριο Τσιρώνη, λάβαμε ως αιτιολόγηση στην ερώτηση μας για την καθυστέρηση στον επανέλεγχο της νομιμότητας των ανακλημένων αδειών, ότι έχει βρεθεί σωρεία ελλείψεων και παραβιάσεων στον φάκελο των αδειών αυτών.
Επίσης ότι έχει ήδη αποσταλεί στην Ελληνικός Χρυσός πολυσέλιδο αίτημα διευκρινίσεων και ειδικότερα η παρατήρηση για πλήρη απουσία πολεοδομικής μελέτης του εργοστασίου εμπλουτισμού Σκουριών, για τα οποία η εταιρεία ποτέ δεν έχει απαντήσει ως τώρα» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.
«Για τον λόγο αυτό» και «αναλογιζόμενοι τους κινδύνους για το μέλλον της δουλειάς μας», απέστειλαν κατά της Ελληνικός Χρυσός επίσημη εξώδικη διαμαρτυρία, «αιτούμενη να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα του ΥΠΑΠΕΝ και να μην υπάρχουν άλλες γραφειοκρατικού τύπου εμπλοκές».
Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία καταλήγουν πως «σαν εργαζόμενοι δεν δεχόμαστε παιχνίδια στις πλάτες μας από καμία πλευρά».
