• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.2°C / 31.7°C
  4 BF
  51%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.3°C / 31.1°C
  2 BF
  51%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 25.6°C / 32.8°C
  1 BF
  54%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.8°C / 32.0°C
  2 BF
  40%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 24.0°C / 24.0°C
  2 BF
  73%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  31°C 27.2°C / 33.9°C
  3 BF
  61%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 30.0°C / 31.7°C
  2 BF
  35%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 20.6°C / 30.0°C
  1 BF
  54%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.3°C / 29.0°C
  2 BF
  65%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 29.0°C / 29.0°C
  1 BF
  58%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.0°C / 28.0°C
  3 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.7°C / 29.0°C
  2 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.0°C / 27.0°C
  2 BF
  83%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 34.0°C / 34.4°C
  2 BF
  36%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  33°C 30.6°C / 33.9°C
  2 BF
  43%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.7°C / 27.0°C
  4 BF
  65%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.9°C / 32.8°C
  3 BF
  31%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 25.6°C / 27.0°C
  2 BF
  61%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  28°C 27.2°C / 30.6°C
  2 BF
  75%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 30.0°C / 31.7°C
  4 BF
  35%
Διευθυντής χειροδίκησε σε βάρος εργαζόμενης
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Διευθυντής χειροδίκησε σε βάρος εργαζόμενης

 • A-
 • A+
Διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΔΑ απολύθηκε αφού επιτέθηκε σεξιστικά σε εργαζόμενη ● Ωστόσο ο Σύλλογος Εργαζομένων στη μητρική εταιρεία ΔΕΠΑ έκανε λόγο για «εκδικητική απόλυση» λόγω «μικροπολιτικής σκοπιμότητας».
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εκδικητική απόλυση διευθυντή στη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στη μητρική εταιρεία Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), κάνοντας λόγο για «μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές εμπάθειες». Απευθύνει μάλιστα έκκληση στον «μέτοχο να παρέμβει και να σταματήσει άμεσα την ανωτέρω παράνομη διαδικασία καθώς και τα ΤΑΙΠΕΔ, ΕΛΠΕ και το εποπτεύον Υπουργείο Ενέργειας να επισπεύσουν τις αποφάσεις τους για την αποκατάσταση της ομαλότητας στη ΔΕΔΑ Α.Ε.».

Η καταγγελία της απόλυσης αναδημοσιεύτηκε στην οικονομική ιστοσελίδα capital.gr με τον τίτλο «ΔΕΔΑ: Η απερχόμενη διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ απολύει πολιτικούς αντιπάλους», σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον των δύο εταιρειών (ΔΕΔΑ - ΔΕΠΑ), καθώς οι ανακατατάξεις και οι ιδιωτικοποιήσεις στον χώρο της ενέργειας είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Αυτό όμως που παραλείπει διακριτικά να αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΔΕΠΑ είναι το ιστορικό που προηγήθηκε της απόλυσης του συγκεκριμένου πρώην συνδικαλιστή – που δεν είναι απλώς εργαζόμενος αλλά διευθυντικό στέλεχος.

Τρία διαφορετικά σωματεία (Σωματείο Εργαζομένων στον Τομέα Φυσικού Αερίου-ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο, Σύλλογος Εργαζομένων στη ΔΕΠΑ), αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ) είχαν καταδικάσει με μεγάλη αυστηρότητα περιστατικό βιαιοπραγίας εις βάρος εργαζόμενης στη ΔΕΔΑ, που σημειώθηκε στις 13 Ιουνίου.

Οπως επιβεβαιώνουν εκπρόσωποι σωματείων, ο δράστης του περιστατικού δεν είναι άλλος από τον συνδικαλιστή που πρόσφατα απολύθηκε. Αιτία μάλιστα της απόλυσής του φέρεται να είναι αυτή καθεαυτή η πράξη βίας κατά της εργαζόμενης, η οποία ήταν μία από τους 23 εργολαβικούς υπαλλήλους που κατάφεραν με αγώνες να μονιμοποιηθούν.

«Η επίθεση Διευθυντή προς την εργαζόμενη υπάλληλο είχε στόχο να κλείσει το στόμα σε όλους μας, είχε στόχο να τρομοκρατήσει. Πρόκειται για περιστατικό ταξικής και σεξιστικής βίας από Διευθυντή προς εργαζόμενη για να μην κουνιέται φύλλο στους χώρους δουλειάς τόσο σήμερα όσο και αύριο», είχε τονίσει τότε χαρακτηριστικά το σωματείο ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ.

Τα κίνητρα πίσω από αυτή την πράξη βίας φωτίζονται εν μέρει από την ανακοίνωση της ΠΟΕ. Οπως καταγγέλλεται, είχε προηγηθεί μια συντονισμένη προσπάθεια, εκ μέρους της Ενωσης Προσώπων που αποτελούνταν από 7 διευθυντικά στελέχη, να αμφισβητηθεί η διαδικασία εκλογής εργασιακών εκπροσώπων στη ΔΕΔΑ, στην οποία θα συμμετείχαν και οι μέχρι πρότινος εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Ενωσης Προσώπων κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για να βγουν άκυρες όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. της εταιρείας από τις 13 Μαΐου και μετά - ημερομηνία λήξης της θητείας του. Εμμέσως έτσι στρέφεται και κατά της μονιμοποίησης των συναδέλφων του – μονιμοποίηση που υπογράφηκε στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Τι συμπέρασμα βγάζει ένας καλόπιστος παρατηρητής από αυτόν τον πόλεμο ανακοινώσεων σωματείων; Οτι η πολυδιάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος συνυπάρχει με τον εκφυλισμό του, σε βαθμό που ακόμα και μια καταγγελία απόλυσης να μην είναι αυτό που φαίνεται.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε περιστατικό βίας στους χώρους δουλειάς είναι κατακριτέο, πόσο μάλλον όταν αυτή η βία έχει τριπλό πρόσημο εξουσίας: άντρας εναντίον γυναίκας, διευθυντής εναντίον υπαλλήλου, μόνιμος εναντίον εργολαβικής εργαζόμενης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Θέλουν να σπάσουν και το... ταμπού της μητρότητας
Εκδικάζεται αύριο Πέμπτη στο Εφετείο Πειραιά η καταγγελία εργαζόμενης που απολύθηκε από το εκδοτικό συγκρότημα «Καθημερινή», του ομίλου Αλαφούζου, ενώ ήταν έγκυος. Μια υπόθεση ενδεικτική για το πώς...
Θέλουν να σπάσουν και το... ταμπού της μητρότητας
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Οι δουλοκτήμονες του Τσιφλικιού
Στο ομώνυμο χωριό στη Βόρεια Εύβοια τρεις άνδρες απήγαγαν οικιακή βοηθό, την έδεσαν χειροπόδαρα, την ξυλοφόρτωσαν, την έκαψαν με τσιγάρο και την πέταξαν αιμόφυρτη σε χαντάκι. Για ακόμα μια φορά η κοινωνία...
Οι δουλοκτήμονες του Τσιφλικιού
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
«Καμπάνα» για δύο Επιθεωρητές Εργασίας που έσβηναν πρόστιμα
«Κανένα φαινόμενο διαφθοράς δεν είναι ανεκτό» διεμήνυσε η υπουργός Εργασίας, ανακοινώνοντας ότι δύο επιθεωρητές του ΣΕΠΕ που πιάστηκαν να σβήνουν πρόστιμα τίθενται σε αργία ● Είναι η πρώτη δημόσια χειρονομία...
«Καμπάνα» για δύο Επιθεωρητές Εργασίας που έσβηναν πρόστιμα
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Απεργίες και διαμαρτυρίες σε... δόσεις
Εβδομάδα κινητοποιήσεων ξεκινά για συνταξιούχους, δημόσιους υπαλλήλους και ορισμένες ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα ● 13 Νοεμβρίου: Κινητοποίηση συνταξιούχων για τα αναδρομικά ● 14...
Απεργίες και διαμαρτυρίες σε... δόσεις
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Οι οδηγοί των λεωφορείων στη Ρόδο δεν είναι σκλάβοι
Στη Ρόδο θα βρεθεί τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης, μετά από αίτημα του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, ώστε να επιληφθεί ο...
Οι οδηγοί των λεωφορείων στη Ρόδο δεν είναι σκλάβοι

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας