Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αναβολή για τις 17 Δεκέμβρη πήρε η δίκη που είχε προγραμματιστεί για σήμερα εναντίον του πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσου Τσιαπλέ, του πρώην αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου Θανάση Βάιου και τεσσάρων συνδικαλιστών του Σωματείου Εργαζομένων της ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ.

Κατηγορούνται επειδή συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το πολυκατάστημα, που έγινε στις 3 Νοέμβρη 2013, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των εμποροϋπαλλήλων με αίτημα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

«Μέσα από αυτές τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις κράτους κι εργοδοτών γίνεται σαφές το πόσο πολύ αυτοί ενοχλούνται από την οργανωμένη, συλλογική και συντονισμένη αντίσταση μας τόσο ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας όσο και για το σύνολο της επίθεσης που δεχόμαστε στα εργατικά μας συμφέροντα και δικαιώματα, στη ζωή και την αξιοπρέπεια μας» ανέφερε σε χθεσινό του ψήφισμα ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, καταγγέλλοντας την ποινικοποίηση και την κατατρομοκράτηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.

«H αργία της Κυριακής για τους εργαζόμενους κατακτήθηκε με πολύχρονους σκληρούς αγώνες και με τέτοιους μόνο μπορεί να σωθεί. Δεν θα πάψουμε να μαχόμαστε για την υπεράσπιση των ελάχιστων εργατικών δικαιωμάτων, που απέμειναν από την ολομέτωπη επίθεση μεγαλοεργοδοσίας, κυβέρνησης και Ε.Ε.», τόνισε το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας.